04-03-12

Gwy vanuit de Begonia

buitenbeentjesVandaag wou ik eens alleen wandelen. Opteer ik dan voor een dagstapper? Of kies ik voor een spannende bestemming in mysterieus Vlaanderen? Of voor een groene halte wandeling?
Neen ... Laat het me bij een clubwandeling houden. Dan weet ik zeker dat er voor rustposten en bevoorrading gezorgd is.

Een ruim aanbod in de Marching. Erpe-Mere? Stekene? Torhout?  Het wordt De Pinte. Een wandeltocht bij de Buitenbeentjes. De Pinte roept bij mij leuke passages door o.a. de Zevenster, het Scheldeveld, de bossen van Nazareth. Altijd goed wandelen ginder.

En wat de wandelaars betreft. Ik weet op voorhand dat er heel wat wandelaars uit het Gentse en omgeving zullen zijn.

Mijn verwachtingen kwamen uit. We startten vanuit domein Begonia, daar waar een paar weken geleden de huldigingen van de bijzondere wandelaars van AKTIVIA Oost-Vlaanderen plaats vonden.

We trokken het dorp uit richting Nazareth. Ik vreesde eerst even dat we de tocht van de Postiljon van begin dit jaar zouden herhalen. Maar neen hoor! De parcoursmeester van de Buitenbeentjes leidde ons langs paden die we toen niet betreden hebben. In Nazareth hadden de 25 km-stappers een lokale lus. Een mooie lus, waar ik van genoten heb. Een eenzame lus. Ik zag niemand voor mij en niemand achter mij. Wou ik vandaag eens alleen stappen? Nu in dat stuk van de wandeling is me dat gelukt. Lekker flink doorstappen. De 6,5 km van dit traject deed ik in precies een uur.

Terug in de rust viel ik op wat Scheldestappers en Florastappers, maar we vertrokken elk apart.
Het 3de traject bracht me terug naar De Pinte. Hier hadden we ook een plaatselijke lus. Alleen wandelen was er ondertussen niet meer bij. Samen met Florastappers heb ik er er een snelle sportieve lus van gemaakt.

Maar waarom zo snel?
Naderhand bleven we in de voorlaatste rust extra lang zitten met een lekkere Augustijn erbij.  Ik heb het gezelschap moeten verlaten om mijn geplande lijnbus te halen. Maar dat betekent natuurlijk wel dat het er gezellig was.

Als je op de foto hier links boven klikt, kom je op mijn foto's van deze tocht terecht.

Mijn volgend wandelplan is de Meentocht bij mijn eigen wandelclub. De kwartels zijn misschien kleine vogeltjes maar ze stappen lekker door.

20:18 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: buitenbeentjes

De commentaren zijn gesloten.