28-02-12

La Lys

Wervik 023.JPGVandaag wandelde ik in Wervik. Daar in dat stadje aan de Leie wandel ik graag. De Leie splitst Wervik in tweeën: het Vlaamse Wervik en het franse Wervicq Sud.

Terwijl ik het parcours bekeek, beslisten een paar wandelaars om niet de 6, niet de 12, niet de 18 maar de 8 te stappen. Hoe deden ze dat? Wel ze stapten de laatste lus van de 18, een lus in Frankrijk.

Ik koos voor wandeling 18, een wandeltocht van 19,5 km. Na een koffie en een broodje zette ik aan. De wandelpijlen brachten ons naar de Balokken, dat is een eiland ontstaan door het recht trekken van de Leie en vormt nu een groene buffer tegen de blauwselfabriek.

Op het eiland was een rust voorzien, maar ik had eigenlijk nog geen zin om te zitten en stapte door. Verder slingeren door de Balokken. Bij het verlaten van het eiland kwam ik Marc tegen. We spraken af dat ik op de rust in Oosthove op hem zou wachten om dan samen de Franse lus te stappen.

Ik stapte toen net met een wandelaar van in de 70. Die had voor de 6 km gekozen. Liever zou hij 30 doen zei hij, maar dat kan niet meer. Maar dat betekent niet dat hij thuis voor de televisie blijft zitten! Neen dat niet! Als je oud wil worden en wat van het leven genieten, moet je buiten zijn en bewegen. Ik kan niet anders dan hem gelijk geven.

In Oosthove viel ik op een aantal Vichte-Dhron wandelaars en medewerkers. De mare had al rond gegaan dat ik die in de zomer mee stap.

Even genieten van een lekkere picon. Marc komt eraan, nog een consumptie en dan de Leie over naar Frankrijk voor de lus aldaar. Met Marc is het altijd aan een goed tempo stappen en veel babbelen. Over de Wase 100 die hij net als ik dit weekend gestapt heeft. Over het IML wandelen. Over wandelvrienden die naar Santiago willen stappen.

Terug in de zaal moet ik snel afscheid nemen om mijn geplande trein te halen.

Klik hier voor mijn foto's die ik op Skydrive gepost heb. Het is zoals ze van mijn digitaaltje komen. Ik heb er nog geen voetteksten bij geplaatst.

22:01 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wervik

De commentaren zijn gesloten.