12-02-12

Winterpret

Vlaanderen wou op deze winterse zondag wel buiten zijn.

Zelf wandelde ik in Sint-Niklaas. Het mooi parcours deelden we met mountainbikers en joggers.

Daniel en ik waren wat laat in de startzaal, en besloten te kiezen voor tocht 25, een wandeltocht van 26,3 km. Maar eerst een  ontbijt een warme chocomelk en een broodje kop.

En dan langs een landelijk parcours een traject van 7,5 km naar Haasdonk. Wandelaars moeten ook eten. In de rust dan een heerlijk gevuld soepje met een broodje braadworst.

Op weg naar het hof ter Saksen, vertelde een man uit Beveren ons over het verval en de wederopbouw van dat opvallend kasteel. Een mens kijkt dan met meer open ogen naar wat men ziet. Een mooie tocht langs een kale imposante beukendreef om ons dan door het park met ongewone boomsoorten te laten stappen.

En de rustpost ginder! Dat was wel een bijzondere zaal. Mooie wandtapijten versieren de muren!  Een indrukwekkende trap ook. Kijk maar naar de foto's die verschillende wandelfotografen op het net geplaatst hebben. De club zelf trouwens plaatst ook foto's op haar website. Kijk maar op www.delachendeklomp.be en dan wat doorklikken.

Van het Hof ter Saklsen weer terug naar Haasdonk. Een bende meisjes en jongens van de KLJ passeerden ons met veel uitbundigheid. Zij gingen daar op een grote vijver schaatsen. En ze waren niet de enigen.

Wij wandelden verder om uiteindelijk de tocht met pannenkoeken te besluiten. Het was ten slotte de pannenkoekentocht, nietwaar?

Een mooi landelijk parcours en verzorgde rustposten, Daar kan een wandelaar echt van genieten. Ik net zoals anderen. We waren met 1378 wandelaars, zag ik op het infobord.

22:45 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lachende klomp

De commentaren zijn gesloten.