22-01-12

Aan de oevers van de Vesder

Deze morgen tegen tien uur beëindigden de Euraudaxers hun 100 km tocht in zaal Chanteloup. Dat is in Stembert, een deelgemeente van Verviers. Het was een uitgelaten maar vermoeide groep. Stembert ligt wat in de hoogte. Verviers ligt daar beneden aan de Vesder.

De tocht begon zaterdag om 14 uur. Het is een EURAUDAX tocht, wat betekent dat het een groepswandeling is achter een baankapitein aan 6 km per uur. Met die snelheid bergop stappen, daar zweet je van, zelfs al is het buiten maar 4°C.

De tocht begon in de regen. Soms gewoon regen, soms plensbuien. Het waren dan ook Franse, Duitse, Deense, Engelse, Nederlandse en Belgische waterkiekens die na 30 km de rust in het domein Tourelles in Petit-Rechain binnenkwamen. Dan hield het gelukkig op. Ondertussen was het al na 19 uur en pikdonker. We trokken via het centrum van Verviers terug naar Stembert, waar we op 40 km een grote rust hadden.
Om kwart voor tien 's avonds dan, vertrokken we voor een lus die ons ondermeer naar het oude stadje Limbourg brengt. Dat is een middeleeuwse stad vanwaar de hertog de plak zwaaide. Vanuit Dolhain stapten we naar de bovenstad naar de burg.

Op 63 km waren we weer in Stembert terug. Een extra grote rust nu, met warme maaltijd. Ook tijd om verse kleren aan te doen, Dan gaat het vervolg van de tocht gemakkelijker.

De 3de lus liet ons weer een aantal keren afdalen en klimmen. Dat was ook zo in de 4de lus, een plaatselijke lus van 11 km.

Even is de vermoeidheid vergeten. We feliciteren elkaar, dat we toch maar weer eens een 100 km gestapt hebben.

Verschillende fotodaxers waren er bij. Om er maar een paar Vlamingen te noemen: Steven Jaspers, Eddy Meert, Lucia Van Lierde.


Nawoord: enigszins redactioneel bewerkt is bovenstaand bericht ook in De Wandelgazette gepubliceerd.

17:41 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

De commentaren zijn gesloten.