16-01-12

Onderaardse gangen in Sas van Gent

Met PASAR op wandel op zondag 15 januari betekent een rustige middag.
Het begon om kwart voor twaalf met een aperitiefje. Ik kwam aan een tafel terecht bij mensen die ik ken. De enen als kookouders bij de Chiro. Anderen omdat we al samen met Scheldeboorden gereisd hebben. Nog anderen omdat we samen de EURAUDAX-wandeltocht in Zelzate inrichten.
Genoeg onderwerpen om over te babbelen terwijl we een lekkere hutsepot aten.

Daarna werd het tijd om even de benen te strekken. Met zo een 40-tal stappen we langs de Poeldijkstraat de grens over naar het Sas van Gent.

Ginder werd onze groep gesplitst in 2 keer 20. Mijn groep ging eerst naar het bolwerk Generaliteit. Daar zijn de onderaardse gangen van uit de tijd dat hier hevig oorlog woedde, vrijgemaakt, en daar konden we dan ook in. We kregen te horen hoe deze vestingen nu eens Spaans waren, dan staats, dan door kozakken bezet waren, en door Fransen. (We kunnen misschien kankeren op Europa, maar ondertussen voeren we onder elkaar toch geen oorlog meer.)

Daarna bezochten we het industrieel museum, ook hier kregen we een omstandige uitleg van een van de vele vrijwilligers die instaan voor het behoud van dit industriële erfgoed.

Na een drankje in het schippershuis stapten we naar Zelzate terug. In de kring konden we dan bij een stuk taart en koffie vooruit kijken naar de geplande aktiviteiten en terug kijken naar de voorbije aktiviteiten.

Klik hier voor de webbladzijden van PASAR Zelzate.
Klik op de afbeelding voor meer foto's.

09:48 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pasar

De commentaren zijn gesloten.