31-12-11

Mijn laatste wandeling in 2011

kreketrekkersEr is een tijd van komen en van gaan. Er is een tijd om het wandeljaar af te sluiten. En dat hebben we gedaan bij de Kreketrekkers in Kortemark.
In Gent St.Pieters zou ik de trein nemen. En toen ik na een ontbijt met een chocotwist en een warme chocolademelk uit de PANOS kwam liep ik Patrick tegen het lijf. Ook Linda trouwens en vele andere wandelkennissen. Gelukkig waren er genoeg wagons om al de wandelaars weg te brengen. Het was zo een nieuwe locomotief met dubbeldeksrijtuigen. In Deinze vervoegde Alain zich bij ons. In Lichtervelde kwam ook Michel erbij.
In Kortemark liep de trein leeg, en stapten we naar de startzaal. Volgens mijn routebeschijving was het 850 m. Volgens die van Patrick: 1200 m.
In de startzaal wachtten Roland en Irenée ons op. Ik moest nog inschrijven, en dat was door de hoop treinreizigers wat aanschuiven. We besloten de 19 km te stappen. Alain en ik wilden immers de trein van 15u24 terug nemen, en we wilden rustig en ontspannen wandelen, en hier en daar wat blijven zitten.
Met ons gevijven vertrokken we.
Nauwelijks vertrokken, staken we Koen L'Ecluse voorbij. Koen is een blinde wandelaar, en het is aan de hand van een oproep in de Wandelgazette van hem dat ik Michel heb leren kennen. Tijd dus voor een kleine babbel. Het wandeltempo van Koen en zijn begeleider strookt evenwel niet met ons tempo. Wij stappen niet dezelfde snelheid. Wandelaars heb je in alle soorten en aan alle tempo's, maar om te samen te blijven moet je aan hetzelfde tempo wandelen. Samen blijven lukte hier dan niet. Maar als we elkaar eens op een rust tegen komen zal er wel tijd zijn voor een meer uitgebreide babbel.

Een eerste traject langs autoluwe wegen leidde ons naar Edewalle. Tijd voor een soep met een broodje, en tijd om goede dag te zeggen tegen verschillende wandelkennissen.

Even tussendoor opgemerkt dat er verschillende bloggers en wandelfotografen op de tocht waren. Patrick een van de bezielers van BENELUX-wandelen heb ik al vernoemd. Alain ook al,. Hij gebruikt Picasa voor zijn foto's. Alfred uit Bornem plaatst zijn foto's veelal op Windows Life. Ik zag Kastaar, en mijn naamgenoot, dus ook in de Wandelgazette zal er een verslag staan. Niet gezien, maar wel over de tong gegaan is Micky, die zal ook wel foto's genomen hebben.

In Edewalle hebben de langere afstanden een extra lus. Wij mogen doorstappen naar Handzame. We komen de 11 kreketrekkerskm stappers tegen, en stappen een tijdje met hen op.
! Oei ! Irenée roept ineens! We hadden niet gezien dat er een splitsing was en dat wij rechts moesten afslaan. Het werd een stuk waaruit ik vooral de uitgebreide akkers vol met prei onthouden heb. En geloof me, het waren geweldig dikke preien. Wie zou die nu kopen? Roland vertelde dat die preien gelijk naar de agro-industrie gaan om preisoep van te maken.

In Handzame hadden we de rust recht over het genealogisch centrum, in de Gildenzaal. Tijd voor een Hapkin. Of liever gezegd voor 5 Hapkins, want we waren met 5.

Zo in putje winter was het 11°C. Ik had het warm, deed mijn fleece uit, en zou verder wandelen met mijn T-shirt onder mijn soft shell. Koud had ik het niet.

Terug in Kortemark was het duister in de zaal. De afstempelaars moesten zich met hun mobieltjes behelpen om wat te zien. Ook de man die de consumptiebonnen verkocht. Hadden ze geweten dat de zekeringen zouden springen, dan hadden de Kreketrekkers zeker voor kaarsjes gezorgd.

Het was de late middag. Verschillende mensen vertrokken om de trein te nemen. Wij sloten bij hen aan.
Eén ding ben ik vergeten: Zou ik een taart gewonnen hebben? Ik ben vergeten kijken. Maar ja ... ik zal er niet voor terug keren.

Bij deze wil ik de Kreketrekkers bedanken voor deze tocht op de laatste dag van het jaar.
Ik wil ook al mijn wandelvrienden bedanken voor al de mooie tochten die we dit jaar samen afgelegd hebben.
Ik wil ook even stil staan bij wandelkameraden die niet meer kunnen wandelen. Tegen hen wil ik zeggen: (1) de voettochten die jullie gehad hebt kunnen ze niet meer afnemen. (2) Wij wandelen verder. Ook al komt ook voor ons de tijd de tijd dat we niet meer kunnen wandelen, jullie hobby zal verder leven, want dan zijn er weer andere wandelaars.

Aan iedereen die dit leest en ook aan allen die dit niet lezen, wens ik een gezond en voorspoedig 2012!

18:00 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (4) | Tags: kreketrekkers

De laatste tocht

Tis tied ta tud tis

Kreketrekkers 2010.jpgIn 2008 sloot ik mijn wandeljaar bij de Kreketrekkers af. Ook 2009. Ook 2010. Klik hier en scroll wat naar beneden dan.

Ook wandeljaar 2011 zal ik in Kortemark afsluiten.
We hebben met enkele wandelkennissen afgesproken.

Hiermee zet ik dan ook een punt achter mijn tiende wandeljaar.
In mijn wandelboekje staan nu 22692 kilometers en 709 tochten.
Maar dat betekent niet dat ik er mee op hou!

Het wandelen in 2012 zal ik beginnen op 4 januari met een wandeling bij de Chatons in Ronse. But that is another story.
Nu eerst naar Kortemark.
Als ik vroeg genoeg thuis ben, publiceer ik vandaag nog een postje. Anders moet je tot volgend jaar wachten.
En inmiddels wens ik jullie 新年快乐!(Knip en plak het in Google Vertaal, en je weet wat ik bedoel!)

07:45 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kreketrekkers

30-12-11

Stap mee voor OXFAM

OXFAMStap mee voor het goede doel! Stap mee voor OXFAM! Stap de Trail Walk in Eupen!

Wij, van het wandelteam 66 De Doetjes doen het weer in 2012. Het wordt onze vijfde deelname.

  • In 2008 waren er 147 teams
  • In 2009 stapten 162 teams
  • In 2010 een hoop meer:  211
  • In 2011 schreven zich 218 teams in.

Met hoeveel zullen we in 2012 zijn?
In ieder geval, nu nog voor het jaareinde hebben zich al 51 teams ingeschreven.
Overweeg zelf deel te nemen: klik hier.
of steun ons team, het team van "De Doetjes" : klik hier.

08:07 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oxfam, doetjes

29-12-11

Terug van de kust

IMG721.jpgVandaag trek ik met Michel naar Nieuwpoort. Daar nemen we deel aan de vakantietocht. Als we van de kusttram afstappen is het aan het regenen en het waaien. De paraplu is wel nodig.
In de startzaal eten we eerst een soep met een broodje vissla, en dan zijn we op weg voor de tocht van 18 km. Net buiten komen we Irenée en Roland en Sonja en Gilbert tegen. Die hebben al een lus gewandeld.
We besluiten om met hen mee te wandelen. Langs de Ijzermonding stappen we naar Nieuwpoort Bad. De paraplu is gelukkig overbodig geworden.
Op de rust in een schooltje blijven we even zitten. Michel en ik stappen dan door terwijl de rest van ons gezelschap nog wat blijft babbelen met wandelaars uit Langdorp. Dit traject brengt ons doorheen de duinen, de Zeebermduinen,  en dan over het strand en de zeedijk weer naar de rust. Met een sterke wind in de rug schieten we goed op.
We slaan een rust in de Vierboete  over, en stappen langs villawijken en vakantieverblijven weer naar de start.  Op een onaangekondigde rustplaats worden we vergast met een warme wijn. Ginds zijn we aan de babbel met Rudy, waamee  we trouwens op de startplaats naderhand blijven zitten. Rudy gaat huiswaarts, maar wij stappen nog de 1ste lus, die we immers in het begin overgeslagen hadden.
Terug in de startzaal is het gezellig napraten en wandelervaringen uitwisselen.

20:52 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

28-12-11

Euraudax in Luik

Woensdag 28 december trekken we met een 4-tal kwartels die graag Euraudaxen naar het Waalse land. In het station Gent-Sint-Pieters voegen zich nog 3 andere wandelkennissen bij ons, en we zien nog meer mensen die niet in kantoorkledij maar in wandelkledij zijn.

Even wat uitleg:

  • Kwartels zijn in dit verband leden van de wandelclub "De Kwartels"
  • Euraudaxen is een vorm van wandelen in groep tussen een 1ste en laatste man

In het station kochten we een shoppingbiljet. Voor € 9,90 heen en terug. In Luik was de afspraak in een café vlakbij het gloednieuwe station Guillemis. Vandaar vertrokken we om 10 uur voor een tocht van zo een 25 km. Wandelen door de winkelstraten, wandelen langs de Maas, wandelen aan de citadel. We hebben nogal wat trappen gestapt!

De tocht 'Souvenir Paul Herman' was ingericht door M. Libion. We waren met 97 deelnemers

Klik op de afbeelding voor meer foto's.

21:41 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

27-12-11

Groene Briel: bomen gekapt

Vanmorgen stapte ik langs de landelijke kant van Zelzate. Het Gentse OCMW heeft daar heel wat land en weiden liggen. Een plaatselijke weg biedt toegang tot die akkers en weiden. Die weg was een dreef, langs de kant van de woonwijk stond een zeer mooie rij populieren. Die moesten gekapt worden. Dat was al lang geleden aangekondigd. Half december zijn ze er aan begonnen.

Ik was er nog niet gepasseerd. Van morgen wel, Het deed wel wat zo al die bomen daar aan de kant te zien liggen. 15 populieren staan nog overeind.

Ik heb mijn mobieltje uitgehaald om wat foto's te nemen.

Klik op de afbeeding voor wat meer foto's.

13:39 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)

26-12-11

Wafelen in Zottegem

egmontVoor vandaag was ik met Michel uit Brugge afgesproken om in Zottegem bij Wandelclub Egmont te stappen. Een wandelclub met een geweldig goede naam, en ook vandaag bleek dat weer.
Maar laat mij niet vooruit lopen op het verhaal.
Daniel zou ook met ons mee wandelen en wachtte ons in Zottegem op. Michel en ik waren met de trein. Wij niet alleen trouwens. Bij het verlaten van het perron mocht ik enkelen er nog even op wijzen, dat ze beter de uitgang aan de Broeder Marèslaan nemen. We zijn dan immers zo in de Kastanjelaan die ons naar de Bevegemse vijvers leidt.
We wilden zo een 25 km wandelen, en ik had daarvoor al een combinatie van de 28 en de 21 in gedachten.
Bij de inschrijving gaf Jonny me nog het clubblad mee. -- Straks zal ik het doorlezen, maar nu eerst mijn berichtje afmaken. --
Na de inschrijfformaliteiten en een koffie met een TWIX vertrokken we. Het was zo kwart na negen.
We stapten het traject van 7,7 km dat ons naar de rust in Smissenhoek in Erwetegem bracht. We hadden ondertussen het gezelschap van 2 mensen uit mijn wandelclub, maar Daniel bleef steeds achter, en was aan het bellen. Bij de rust vertelde hij ons dat hij zorgwekkend nieuws van thuis had gekregen, En hij besloot de wandeltocht af te ronden en naar de start terug te keren om zo snel mogelijk thuis te zijn.
Het was druk in de zaal, en wij besloten om meteen door te stappen. Bekoorlijke smalle paadjes in dit gedeelte, soms wat glibberig. Maar waar er plassen waren konden we die gemakkelijk omzeilen.
Bij de rust in St.Maria-Oudenhove blijven we wat zitten, en nemen nadien het traject van 4,9 km dat ons weer naar de rustpost in Erwetegem brengt. De broodjes met braadworst hadden veel succes gehad en waren ondertussen uitverkocht. De broodjessmeerders waren druk in de weer om boterhammen met kaas of gehakt bij te smeren. En die hebben met een zacht soepje lekker gesmaakt.
Voor het laatste traject opteerden we voor de 4,7 km, een traject waarbij we onderweg op warme wijn getrakteerd werden. Het was weliswaar niet koud, maar zo een traktement doet altijd deugd.
Zottegem is nog niet echt heuvelachtig, maar het is toch minder plat dan het West-Vlaamse land, we hebben dan ook van het parcours genoten. Ondanks het grijze weer konden we toch weids uitzien langs de groene landen tussen de verschillende dorpjes.
Terug in de startzaal zagen we meteen waarom deze tocht de wafelentocht noemt. Smokkelaar Frederik had er net gegeten en kwam ons gezelschap houden.
Heerlijk ontspannen met de calorietjes van de kerstdiners er wat van af gestapt, konden we richting station vertrekken.

20:36 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: egmont

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende