31-12-11

Mijn laatste wandeling in 2011

kreketrekkersEr is een tijd van komen en van gaan. Er is een tijd om het wandeljaar af te sluiten. En dat hebben we gedaan bij de Kreketrekkers in Kortemark.
In Gent St.Pieters zou ik de trein nemen. En toen ik na een ontbijt met een chocotwist en een warme chocolademelk uit de PANOS kwam liep ik Patrick tegen het lijf. Ook Linda trouwens en vele andere wandelkennissen. Gelukkig waren er genoeg wagons om al de wandelaars weg te brengen. Het was zo een nieuwe locomotief met dubbeldeksrijtuigen. In Deinze vervoegde Alain zich bij ons. In Lichtervelde kwam ook Michel erbij.
In Kortemark liep de trein leeg, en stapten we naar de startzaal. Volgens mijn routebeschijving was het 850 m. Volgens die van Patrick: 1200 m.
In de startzaal wachtten Roland en Irenée ons op. Ik moest nog inschrijven, en dat was door de hoop treinreizigers wat aanschuiven. We besloten de 19 km te stappen. Alain en ik wilden immers de trein van 15u24 terug nemen, en we wilden rustig en ontspannen wandelen, en hier en daar wat blijven zitten.
Met ons gevijven vertrokken we.
Nauwelijks vertrokken, staken we Koen L'Ecluse voorbij. Koen is een blinde wandelaar, en het is aan de hand van een oproep in de Wandelgazette van hem dat ik Michel heb leren kennen. Tijd dus voor een kleine babbel. Het wandeltempo van Koen en zijn begeleider strookt evenwel niet met ons tempo. Wij stappen niet dezelfde snelheid. Wandelaars heb je in alle soorten en aan alle tempo's, maar om te samen te blijven moet je aan hetzelfde tempo wandelen. Samen blijven lukte hier dan niet. Maar als we elkaar eens op een rust tegen komen zal er wel tijd zijn voor een meer uitgebreide babbel.

Een eerste traject langs autoluwe wegen leidde ons naar Edewalle. Tijd voor een soep met een broodje, en tijd om goede dag te zeggen tegen verschillende wandelkennissen.

Even tussendoor opgemerkt dat er verschillende bloggers en wandelfotografen op de tocht waren. Patrick een van de bezielers van BENELUX-wandelen heb ik al vernoemd. Alain ook al,. Hij gebruikt Picasa voor zijn foto's. Alfred uit Bornem plaatst zijn foto's veelal op Windows Life. Ik zag Kastaar, en mijn naamgenoot, dus ook in de Wandelgazette zal er een verslag staan. Niet gezien, maar wel over de tong gegaan is Micky, die zal ook wel foto's genomen hebben.

In Edewalle hebben de langere afstanden een extra lus. Wij mogen doorstappen naar Handzame. We komen de 11 kreketrekkerskm stappers tegen, en stappen een tijdje met hen op.
! Oei ! Irenée roept ineens! We hadden niet gezien dat er een splitsing was en dat wij rechts moesten afslaan. Het werd een stuk waaruit ik vooral de uitgebreide akkers vol met prei onthouden heb. En geloof me, het waren geweldig dikke preien. Wie zou die nu kopen? Roland vertelde dat die preien gelijk naar de agro-industrie gaan om preisoep van te maken.

In Handzame hadden we de rust recht over het genealogisch centrum, in de Gildenzaal. Tijd voor een Hapkin. Of liever gezegd voor 5 Hapkins, want we waren met 5.

Zo in putje winter was het 11°C. Ik had het warm, deed mijn fleece uit, en zou verder wandelen met mijn T-shirt onder mijn soft shell. Koud had ik het niet.

Terug in Kortemark was het duister in de zaal. De afstempelaars moesten zich met hun mobieltjes behelpen om wat te zien. Ook de man die de consumptiebonnen verkocht. Hadden ze geweten dat de zekeringen zouden springen, dan hadden de Kreketrekkers zeker voor kaarsjes gezorgd.

Het was de late middag. Verschillende mensen vertrokken om de trein te nemen. Wij sloten bij hen aan.
Eén ding ben ik vergeten: Zou ik een taart gewonnen hebben? Ik ben vergeten kijken. Maar ja ... ik zal er niet voor terug keren.

Bij deze wil ik de Kreketrekkers bedanken voor deze tocht op de laatste dag van het jaar.
Ik wil ook al mijn wandelvrienden bedanken voor al de mooie tochten die we dit jaar samen afgelegd hebben.
Ik wil ook even stil staan bij wandelkameraden die niet meer kunnen wandelen. Tegen hen wil ik zeggen: (1) de voettochten die jullie gehad hebt kunnen ze niet meer afnemen. (2) Wij wandelen verder. Ook al komt ook voor ons de tijd de tijd dat we niet meer kunnen wandelen, jullie hobby zal verder leven, want dan zijn er weer andere wandelaars.

Aan iedereen die dit leest en ook aan allen die dit niet lezen, wens ik een gezond en voorspoedig 2012!

18:00 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (4) | Tags: kreketrekkers

Commentaren

En ook voor u beste Guy een opperbest 2012 gewenst.
Een goede gezondheid zodat je al je wandelplannen kunt uitvoeren.
Bovenop mooie tochten gewenst alsmede een goede Santiago-tocht.

Groetjes, Erik

Gepost door: Erik Colpaert | 01-01-12

Vanuit Eindhoven, de electronica en ITC stad; namens Annemie en mij een voorspoedig gelukkig spetterend succesvol wandeljaar Guy voor allen die jou na-staan, en je familie. Ik blijf uitkijken naar jouw wandelbelevenissen. Een groet uit de lampkesstad. Houdoe!

Gepost door: Peter Heesakkers | 01-01-12

Mooi geschrevenalsof ik het terug beleef.
Maar neen Guy je hebt pech ,geen kreketaart net zoels wij.

Gepost door: Roland | 01-01-12

hallo GUY, nee je had geen taart gewonen.
groetjes Ronny e Linda,tot van de jaar eens

Gepost door: Ronny Debeuckelare | 02-01-12

De commentaren zijn gesloten.