29-12-11

Terug van de kust

IMG721.jpgVandaag trek ik met Michel naar Nieuwpoort. Daar nemen we deel aan de vakantietocht. Als we van de kusttram afstappen is het aan het regenen en het waaien. De paraplu is wel nodig.
In de startzaal eten we eerst een soep met een broodje vissla, en dan zijn we op weg voor de tocht van 18 km. Net buiten komen we Irenée en Roland en Sonja en Gilbert tegen. Die hebben al een lus gewandeld.
We besluiten om met hen mee te wandelen. Langs de Ijzermonding stappen we naar Nieuwpoort Bad. De paraplu is gelukkig overbodig geworden.
Op de rust in een schooltje blijven we even zitten. Michel en ik stappen dan door terwijl de rest van ons gezelschap nog wat blijft babbelen met wandelaars uit Langdorp. Dit traject brengt ons doorheen de duinen, de Zeebermduinen,  en dan over het strand en de zeedijk weer naar de rust. Met een sterke wind in de rug schieten we goed op.
We slaan een rust in de Vierboete  over, en stappen langs villawijken en vakantieverblijven weer naar de start.  Op een onaangekondigde rustplaats worden we vergast met een warme wijn. Ginds zijn we aan de babbel met Rudy, waamee  we trouwens op de startplaats naderhand blijven zitten. Rudy gaat huiswaarts, maar wij stappen nog de 1ste lus, die we immers in het begin overgeslagen hadden.
Terug in de startzaal is het gezellig napraten en wandelervaringen uitwisselen.

20:52 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.