26-12-11

Wafelen in Zottegem

egmontVoor vandaag was ik met Michel uit Brugge afgesproken om in Zottegem bij Wandelclub Egmont te stappen. Een wandelclub met een geweldig goede naam, en ook vandaag bleek dat weer.
Maar laat mij niet vooruit lopen op het verhaal.
Daniel zou ook met ons mee wandelen en wachtte ons in Zottegem op. Michel en ik waren met de trein. Wij niet alleen trouwens. Bij het verlaten van het perron mocht ik enkelen er nog even op wijzen, dat ze beter de uitgang aan de Broeder Marèslaan nemen. We zijn dan immers zo in de Kastanjelaan die ons naar de Bevegemse vijvers leidt.
We wilden zo een 25 km wandelen, en ik had daarvoor al een combinatie van de 28 en de 21 in gedachten.
Bij de inschrijving gaf Jonny me nog het clubblad mee. -- Straks zal ik het doorlezen, maar nu eerst mijn berichtje afmaken. --
Na de inschrijfformaliteiten en een koffie met een TWIX vertrokken we. Het was zo kwart na negen.
We stapten het traject van 7,7 km dat ons naar de rust in Smissenhoek in Erwetegem bracht. We hadden ondertussen het gezelschap van 2 mensen uit mijn wandelclub, maar Daniel bleef steeds achter, en was aan het bellen. Bij de rust vertelde hij ons dat hij zorgwekkend nieuws van thuis had gekregen, En hij besloot de wandeltocht af te ronden en naar de start terug te keren om zo snel mogelijk thuis te zijn.
Het was druk in de zaal, en wij besloten om meteen door te stappen. Bekoorlijke smalle paadjes in dit gedeelte, soms wat glibberig. Maar waar er plassen waren konden we die gemakkelijk omzeilen.
Bij de rust in St.Maria-Oudenhove blijven we wat zitten, en nemen nadien het traject van 4,9 km dat ons weer naar de rustpost in Erwetegem brengt. De broodjes met braadworst hadden veel succes gehad en waren ondertussen uitverkocht. De broodjessmeerders waren druk in de weer om boterhammen met kaas of gehakt bij te smeren. En die hebben met een zacht soepje lekker gesmaakt.
Voor het laatste traject opteerden we voor de 4,7 km, een traject waarbij we onderweg op warme wijn getrakteerd werden. Het was weliswaar niet koud, maar zo een traktement doet altijd deugd.
Zottegem is nog niet echt heuvelachtig, maar het is toch minder plat dan het West-Vlaamse land, we hebben dan ook van het parcours genoten. Ondanks het grijze weer konden we toch weids uitzien langs de groene landen tussen de verschillende dorpjes.
Terug in de startzaal zagen we meteen waarom deze tocht de wafelentocht noemt. Smokkelaar Frederik had er net gegeten en kwam ons gezelschap houden.
Heerlijk ontspannen met de calorietjes van de kerstdiners er wat van af gestapt, konden we richting station vertrekken.

20:36 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: egmont

De commentaren zijn gesloten.