24-12-11

Slapen op straat

IMG699.jpgHet is dinsdag 20 december in de late namiddag.

Terwijl een kilometer verder op het Zuid, een menigte zich aan het glazen huis verzameld heeft voor Music for Live, verzamelen aktievoerders van onderop zich aan de trappen van het Gentse stadhuis.

Het zijn daklozen. Hun bed is een stuk karton om de kilte van de koude ondergrond wat tegen te houden. Hun thuis is de straat. Soms zelfs met kinderen leven zij op straat.

Hier liggen ze nu in hun slaapzak op de trappen van het Gentse stadhuis.

Hoe zouden zij vanvond kersmis vieren?

13:43 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

Kerstmis zal voor hen een dag als een ander zijn. Koude lijden, mijmeren over wat er misschien fout ging in het leven en misschien eens even dromen hoe het zou kunnen beteren...

In Vlaanderen (en België) is er nog veel armoede, ook onder haar eigen bevolking. Hopelijk doen de opvolgers van Music for Life daar volgend jaar iets voor, dan stort ik zeker eens een bijdrage!

En in plaats van een grote bijdrage wegens de politiek zouden ze beter eens waardevolle maatregelen nemen om armoede tegen te gaan: kleinere kloof tussen wat op de schoolbanken wordt aangeleerd en wat de arbeidsmarkt echt vraagt, meer controle op wat banken in België mogen doen indien dat enigszins mogelijk is. Enzovoort...

Gepost door: Tis_Ikke | 24-12-11

Hallo Ghy,
Tis-Ikke,spreekt wijze woorden,het is als het ware een kerstboodschap recht voor de raap en recht door het hart,die best eens naar de politieke wereld en onze maatschappij in zijn gehele zo doorgestuurd worden,wat baat het een media(brainwasch) a la musich for live te organiseren ,en vannuit de politiek gigantische stortingen te doen met onze poen en terzelfder tijd armoede tot stand te brengen met maatregelen waar de echte boosdoeners,banken,multinationals,en parlementaren zelf vrolijk aan ontsnappen,zolang men criminelen zoals onlangs nog in Luik op onze samenleving zal loslaten zal men bezig blijven met kaarsjes branden en bloemen leggen,keer op keer,zolang jongeren het einde van hun examenperiode met litres campagne zullen vieren uit frustratie om de prestratiedruk die al opduikt in het lager onderwijs te vergeten,wetende dat hen nu al ingepompt wordt,werken tot 65 of langer.....zijn we ver af van een zachte zinvolle wereld........pas op Ghy,weer moet ik zeggen dit is mijn mening,en deze moet niet de mening zijn van anderen,beginnen bij onszelf,vrolijk kerstfeest,fijne feestdagen en genieten van de mensen dicht om ons!!!!
Grtn,Rene.

Gepost door: renedepuydt | 25-12-11

De commentaren zijn gesloten.