31-01-11

Ingeschreven

logoNijmegen.GIFIk heb me ingeschreven voor Nijmegen. 

De Vierdaagse van Nijmegen gaat dit jaar voor de 95ste keer door.
Het is mijn 3de deelname.

Ik heb gelijk logies gereserveerd bij Wake 'n Walk. Die voorzien slaapgelegenheid in een school vlakbij de Wedren.

http://www.4daagse.nl/

http://www.wakeandwalk.nl/ 

09:10 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: vierdaagse

30-01-11

Niet op het ijs lopen

schelleWintertocht van WSV Schelle.

De heenreis

Zondag 30 januari neem ik een vroege lijnbus. Mijn reisplan is de lijnbus naar Lokeren. In Lokeren de trein naar Antwerpen. In Antwerpen de lijnbus naar Hemiksem. Zo 's morgens in de vroegte is er nog niet volk op de bus. Aan de staalfabriek stappen wat mensen op, die uit de nacht komen. Maar dan ... Als de bus vanuit Doorslaar naar Lokeren afbuigt, staat daar een hele groep jongeren. De bus is gelijk propvol. Ze gaan naar huis na een nachtje uit. Verstandig van hen om de bus te nemen. In het treinstation van Lokeren ontmoet ik nog 2 andere wandelaars. Hun reisdoel is Aalter. Zij nemen een andere trein dan ik. In Antwerpen wachten meerdere wandelaars op bus 290. Eén van de wandelaars heeft aan de buschauffeur gevraagd om een teken te geven als we bij de halte zijn. In Hoboken stapt er iemand op, die ik ken uit het Santiago-genootschap, maar ik ben zijn naam kwijt. De tocht naar Compostela is dan natuurlijk het gespreksonderwerp.

De startaccomodatie

schelleDe start is in zaal Lux. Zo te zien vroeger een cinema. De toiletten zien er belabberd uit. Maar geen punt. De inrichter heeft een toiletwagen gehuurd. Daarna bestijg ik het podium. Daar staat de inschrijftafel. Meteen na het inschrijven kom ik wandelfotograaf Freddy tegen. Ook Wilfried de gangmaker van Beneluxwandelen.
Ik koop een warme chocomelk en een knapperige pistolet met kaas. Ik kies voor de 28 km. Dit is de langste tocht. De kortste is 4 km. Daartussen zitten nog de 7, de 14 en de 21.
Controlekaart afscheuren, inschrijfkaart in het houten bakje en op weg.

De tocht.

schelleHemiksem ligt aan de Schelde en er is heel wat industrie, daarom wordt de wandeltocht des te verrassender. Net omwille van de vele contrasten kom ik hier graag wandelen. Om maar een paar te noemen: langs het pad naar de voormalige Sint-Bernardus abdij, de tocht langs de Schelde, de afdaling naar een voormalige kleiput, nu visvijver, bij Kallebeek-Terlocht, de tocht langs de landelijke Groene Hoek, de doortocht door kasteelparken, Hoboken waar de flatgebouwen schitteren in de zon, Fort VIII waar we bij de visclub onze rust hebben, en nog veel meer. Kijk maar naar mijn fotoreeks op Skydrive. Klik hier.

De anderen.

We waren er met meer dan twaalfhonderd wandelaars. Onder ons mensen die net als ik hun wandelervaring op het internet laten weten. Zoek maar met Google, lees de Wandelgazette, volg Beneluxwandelen. Dank zij het wereldwijde web kunnen we ook van de wandelervaring van onze medewandelaars genieten.

23:09 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: schelle

Wil je naar Santiago?


Via de blog "Loslaten" kwam ik op dit YouTube filmpje.
Er staan trouwens leuke filmpjes in verband met de tocht naar Santiago op die blog.

21:33 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: santiago, compostela

29-01-11

Kwartels in Oosteeklo

In de start- en aankomstzaal"Ik ben jarig vandaag" vertelde een mijnheer me. "Weet ge dat mijn kinderen me vroegen wat ik wou voor mijn verjaardag? ... Ik vroeg ze om me van de zee naar Oosteeklo te brengen. Hier ben ik geboren. Dat is het mooiste cadeau dat ze me konden geven. Het is wel veel veranderd sinds de tijd dat ik hier weg ben: aarden wegen zijn nu macadam geworden. Er is veel meer gebouwd, woningen dan ... " 
Niet alleen aan mij. Aan iedereen die toevallig aan zijn tafel  kwam zitten vertelde de gelukkige man zijn verhaal.

Ja, het wandelen houdt soms aangename aspecten in. Het was gezellig druk vandaag bij de wandeltocht in Oosteeklo. 
Zelf heb ik niet gewandeld. 's Morgens hielp ik de wandelaars die met de auto waren en een parkeerplaats zochten. We deden dat met 2. Ik ving de wandelaars op en wees waar ze hun auto kwijt zouden kunnen. Daar stond dan Hillaire die ze verder hielp. Dat deden we zo tot tegen de middag. Als de vroege wandelaars huiswaarts rijden, komen er vanzelf gaten, en zijn de plakkaten die de parking aangeven voldoende. 
Na een kop warme soep en een broodje hielp ik dan in de zaal. Ook gezellig voor de babbel met de wandelkennissen en wandelvrienden, trouwens. 
Iedereen was vol lof over het parcours en het was heerlijk wandelweer. Een heerlijk vriezezonnetje. 
En ... zoals het bij een wandeling van de Kwartels hoort, kocht ik ook de bekende maxi-éclairs om de familie thuis ermee te trakteren.  

21:04 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kwartels

28-01-11

Het belfort staat in brand

Sint-Baafs en belfortHet belfort staat in brand.
"Het is niet echt, mama!" hoor ik een kleine voor mij zeggen. De moeder vraagt hoe hij dat weet. "Anders zou het hier vol met brandweerauto's staan." antwoordt het jongentje.

In Gent gaat momenteel een feeëriek lichtspel door. 

Ik moest om 19 uur in Gent zijn voor nog een nieuwjaarsreceptie annex diner. Ik dacht zo met de bus tegen 18 u in Gent te zijn. En eerst naar het lichtfestival te gaan kijken. Neen dus. Wat een file richting centrum! Het was half zeven tegen dat ik er was.Achtersikkel

Wat een schouwspel! Ik keek meteen naar een brandend belfort. Ik wou naar de Koornmarkt om daar het plan van de omloop te halen. Maar mens! Wat een volk! Ik schatte dat de rij wel een uur wachten lang was. Dat maar naar het lichtspel op het voormalig postgebouw gekeken. Mooi en betoverend. Dan keerde ik op mijn stappen terug en zag zo het brandende belfort vanuit een andere hoek. Het Sint-Baafsplein over en naar de kleurrijke achtersikkel. 

De bijeenkomst waar ik moest zijn was in Sint-Bavo aan de Reep. zo kon ik van nog wat lichtobjecten genieten.

http://www.lichtfestivalgent.be/

23:50 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2)

VAASAN MARSSI


Guy met de IML friends naar Vaasa weergeven op een grotere kaart

In augustus reis ik met een groep IML vrienden mee naar Finland.

Kernpunt van de wandelreis is Vaasa.

We rijden met de autobus naar Lübeck. Dan varen we over de Baltische zee. We bezoeken Estland. 
Weer in Finland bezoeken we er Helsinki en verschillende stadjes.

Donderdag 11 augustus zijn we dan in Vaasa. Vrijdag wandelen we de Archipelagowalk. Zaterdag is het zeker vroeg opstaan. om 5u30 begint de 42 km tocht.

http://www1.vaasa.fi/marssi/

Na de drie wandeldagen in Vaasa trekken we naar Zweden. We  komen in Zweden aan via Stockholm en verlaten het Skandinavische land via Götenborg.

12:48 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: iml

27-01-11

Gedichten in Zelzate

ZelzateGedichtendag.jpgHet was gedichtendag vandaag. De Zelzaatse bibliotheek vond dat een goede reden om  een gedichten avond in te richten.
Ik vernam trouwens dat het al de 3de keer dat ze die organiseerden.

Dichters lazen voor uit eigen werk. 
Eerste in de reeks was Eriek Verpaele. Eriek Verpaele is zijn schrijversloopbaan in het fabrieksdorp Zelzate begonnen. 
Daarna lazen andere plaatselijke dichters voor uit eigen werk.
Een beetje verrassend! Een man man met een stropdas. Een dichter uit buurdorp Wachtebeke, die al verschillende dichtbundels gepubliceerd heeft. Ik onthou van hem zijn poëzie over de stad Gent.
De gedichtenavond werd aangerijkt met muzikale omlijsting met toetsenbord, dwarsfluit en zang. 

Eriek las ook voor uit zijn proza werk. Een verhaal van hoe hij vanuit Eindhoven weer in Zelzate geraakte, vormde een situatie waarin ik me goed herken. 

Op bijgaande foto is Eriek de man met de rode sjaal. 

http://www.gedichtendag.com/

23:09 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zelzate

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende