31-12-10

Happy New Year 2011

Met dit nieuwjaarslied van ABBA, wil ik allen die dit lezen en allen die niet lezen een gelukkige nieuwjaar wensen.

Moge 2011 een jaar worden waarin je gezond mag zijn en blijven.

23:55 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2)

De laatste wandelkilometer

Kreketrekkers 012.JPGVandaag was het de laatste wandeldag in 2010.
We treinden naar Kortemark, een gemeente in West-Vlaanderen. Daar richtten de Kreketrekkers de 11de Tis tied ta tud tis-tocht in. Afstanden waren uitgepijld voor 6-11-15-21-25 km. Er was goed wandelweer voorspeld, en dat heeft  altijd een positieve invloed op het aantal wandelaars. Veel wandelvolk al op de trein, en aan de parking te zien waren er ook veel met de auto gekomen.
Onder de wandelaars veel wandelkennissen. We vormde met drie een wandelgroepje: Willy, Daniel en ik. Samen hebben we de 25 km gestapt. Het werd een gezellige wandeltocht met veel ontmoetingen waarbij we het voorbije wandeljaar aan ons voorbij lieten gaan en onze plannen voor het nieuwe jaar ontvouwden.
Op het einde zeiden we tegen elkaar: "Tot volgend jaar"

18:48 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kreketrekkers

tis tied ta tud tis

Een goede start in het nieuwe jaar

"tis tied ta tud tis" Lees dat eens luidop. Weet je al wat het betekent?
Neen? Lees het opnieuw, en bedenk daarbij dat het West-Vlaams is.
Nu weet je het allicht: Het is tijd dat het voorbij is.

Vandaag wandel ik in Kortemark bij de Kreketrekkers. Op de laatste wandeldag van het jaar zullen ik en vele anderen wandelen langs rustige wegen door het West-Vlaamse landschap, meer in bijzonder doorheen de Handzamevallei.

Het is de wandeltocht om het jaar 2010 af te sluiten.

06:52 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kreketrekkers

30-12-10

Tocht in Nieuwpoort

Aan het strand bij Ter YdeVandaag gewandeld aan de kust.  Een tocht van WTC Nieuwpoort.
Op de kusttram hoorden Daniel en ik dat de startplaats gewijzigd was. Om veiligheidsredenen kon de club niet over het stadspaviljoen beschikken en was zij uitgeweken naar de bovenzaal van de vismijn.
Irenée, Roland en Alain wachtten ons daar op.
We konden inschrijven voor 7, 12 of 18 km. Na een kop koffie met een broodje vongen we de 1ste lus aan. Deze liet ons wandelen langs de Veurnevaart om ons weer naar het startlokaal te brengen. Een tweede traject bracht ons naar Nieuwpoort Bad. Het Westdiep, de jachthaven en de havengeul bepaalden dit traject. Na een rust in een schooltje trokken we door eerst wat winkelstraten en villabuurten naar het duinengebied Ter Yde, om langs het strand en de promenade terug te keren naar het schooltje. Voor de duinen, voor het strand, dat is waarvoor ik graag naar de kust ga wandelen, ook al is het weer grauw.
Het 4de traject bracht ons weer naar de vismijn.
En ginder was het verbroederen met West-Vlamingen, Oost-Vlamingen, mensen uit de provincie Antwerpen. Er zat zelfs iemand van een Limburgse wandelclub aan onze tafel.

18:00 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

Gisteren naar de Walen, vandaag naar de kust

Nieuwpoort 026.JPGEen shoppingbiljet is een reden om de trein te nemen.
Vandaag is Nieuwpoort mijn wandeldoel.
Het ziet er naar uit dat het minder druilerig weer zal zijn dan vorig jaar (Klik hier voor mijn poncho-ervaring van vorig jaar). Op weeronline zie ik alvast dat het goed wandelweer is. Weercijfer 9 zelfs.
Mensen, zoals René,  die net als ik lid zijn van de Asseneedse wandelclub "De Kwartels" trekken er naar toe.
Vrienden van IML zoals Irenée en Roland zijn lid van de inrichtende club.
Vanuit Facebook kreeg ik ook al bericht dat Alain er zal zijn.
Vanuit wandelteam 66 zijn we er ook bij.

07:06 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)

29-12-10

De Bueren trap in Luik

Met 96 de trap op in LuikVandaag was mijn wandeldoel Luik. Met 4 Zelzaatse Euraudaxers reden we naar Sint-Pieterstation. Daar vervoegde Daniel ons, en zagen we nog meer wandelaars die de trein naar Luik namen. Met het shopping biljet is dat 9€50 heen en terug.
Afspraak was in een café vlakbij het station Guillemins.
We waren met een grote groep. 96 wandelaars.
De inrichter had het parcours moeten aanpassen, omdat een natuurgebied niet toegankelijk was. Het werd dan ook een stadswandeling.
Een wandeltocht in Luik is niet af zonder de bestijging van de bijna 400 trappen die naar de citadel leiden. De Buerentrap. (Bueren was een van de 600 Franchimontesen)
Gelukkig konden we bovenop de berg bij een wagenrust bekomen.
Na een moeilijke afdaling in de sneeuw kwamen we weer in het centrum, alwaar we de grote rust hadden op de kerstmarkt.

Klik hier voor mijn foto's

20:23 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: euraudax

28-12-10

Wandelen in het feeërieke Kortrijk

DSC00959.JPGMens ! Wat is het lang geleden dat ik in Kortrijk gewandeld heb. De laatste keer was het op 30 december 2002. Het was een speciale feestwandeling van de VWJL. Die bestond toen 30 jaar.
2002 dat is 8 jaar geleden en toch heel wat herkenning van de Kortrijkse binnenstad.
Ik treinde er deze middag heen. Een paar Reigerstappers verzekerden me dat de weg van het station naar de startplaats goed aangeduid was. Dat was inderdaad zo. Ik stapte er naar toe met een paar wandelaars uit Welckenraedt. Die waren vol lof over de Gentse tocht bij de Florastappers en hadden nu weer lang in de trein gezeten om Kortrijk te bewandelen.
Veel volk in de startzaal. Hier wat babbelen, ginder een woordje. Het was tegen drieën als ik aanzette. (Op mijn foto's staat alles een uur later. Ik heb het pas na de tocht gezien dat de tijd op mijn camera verkeerd stond).
De wandelpijlen stuurden ons naar de Leie. Afin ...  ik moest niet eens op de pijlen letten, gewoon de wandelaars voor mij volgen. Helemaal mooi werd het toen we de Broeltorens naderden. Verder stappen langs een kerk. Daar liep ik even binnen voor de tentoonstelling OnGELOOFlijk. Kunstenaars, creatievelingen, schoolklassen, woon- en zorgcentra namen daaraan deel. Wij als wandelaar kregen dan ook onder een decoratieve laag een beeld van het Kortrijks sentiment. Ik heb een paar van die kartonnen kapelletjes gefotografeerd en in mijn reeks op genomen.
De grote markt lag er wat verlaten bij: geen ijspiste, geen kerstmarkt. Een kerstboom, niet eens een echte, staat er wat eenzaam en verloren bij. Hier mag IMHO de middenstand zich toch wat moeite getroosten om wat meer sfeer te brengen.
Maar voor de wandelaar geen punt. We werden het begijnhof ingestuurd. Bij het verlaten ervan, werden we door sponsor ARGENTA vergast op een Filliers. Doet even deugd.
In het Groeningeveld - dat was half weg- was de rustpost.
Even later kwam ik wat Santiagogangers tegen. Dat werd dan ook heel wat afbabbelen. Santiago de Compostela is voor velen het uiterste dat de wandelwereld kan bieden. Mijn compagnons willen in 2011 vanuit Granada vertrekken. Ikzelf plan de Via Podiensis volgend jaar. But that is another story.

Klik hier voor mijn foto's van de feeërieke tocht. (Weer op kaart gebracht)

21:49 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende