30-04-10

Gildentocht in Schaffen

Schaffen is een dorp bij Diest. Daar wandel ik deze nacht en morgen  een 100 km tocht.
De tocht is iets speciaals omdat er in 3 groepen gestapt wordt. De snelle groep stapt aan een tempo van 6,5 km per uur. De trage groep aan 6 km per uur. Dat is de groep waartoe ik behoor. En er is ook een groep tussenin, die aan 6,2 km stapt.
In elke groep zijn we met een dertigtal.
Ben je nieuwsgierig wie er zoal meestapt ? De deelnemerslijst staat op de blog van de Gildentocht:
http://gildentocht100km.skynetblogs.be/

19:00 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: schaffen

Een druppel

Blob 010En een flinke druppel is in Eindhoven gevallen. De blob is 4 verdiepingen hoog.

Vorige week was ik in Eindhoven. Tot in 2008 heb ik er gewerkt, en ik was nieuwsgierig wat er allemaal veranderd was. Het 18 september plein was toen een grote bouwwerf. Ondertussen is de fietstunnel er klaar. Er vlakbij is een vreemd bouwwerk opgericht. Het heeft de vorm van een grote druppel die op de grond valt en even inzakt. Er zijn winkelstraten bijgekomen. Ook de lichttoren is heringericht en die heeft een nieuwe funktie gekregen.

Het was plezierig er nog eens te zijn. Goed bijgepraat door Tiny, mijn hospita van toen. Een mooie citytrip onder leiding van Peter, die overal wat weet over te vertellen. En dan 's avonds een etentje met Ignat,  zodanig dat ik ook weet hoe het met al mijn ex-collega's gaat.

08:45 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)

29-04-10

Een dartel zomerlief

zomerlief Dartels 051Het was maandag de laatste dag van de stadskermis in Mariakerke. De kermis draagt de naam "Zomerlief". De Dartels staan in voor een wandeltocht, die ze dan ook toepasselijk de Zomerlieftochten noemen. De tochten vertrekken vanuit de feesttent.
Ik kwam er rond de middag, anderen hadden hun tocht al afgerond, en waren vol lof over de uitgepijlde trajecten. Even bijbabbelen, en dan echt op weg. Ik had voor de 20 gekozen, zeg maar een uur of 4 à 5 wandelen. De pijlen stuurden me eerst over het Claeysplein waar het veelkleurig keramieken beeld Zomerlief staat langs de drukke Brugse Steenweg. Een volkrijke buurt, die bruist van het leven. Als contrast daarmee sloegen we de Bourgoyen Ossemeersen in. Kwakende kikkers in de grachten. Dartel buigt dewandeling dan af naar het landschap van De Groene Velden, om ons van daaruit dan over de Speybrug te leiden. We zijn dan in Vinderhoute. Daar hebben we de caférust. Het was er lekker druk. Vanuit dit café hadden we een landelijke lus doorheen het kasteelrijke dorp, naar de molen om dan af te buigen naar het altijd muisstille Drongen Luchteren. En vooral terug in de rust te komen, toch even de reuze kastanjebomen (¡ de dikste van België !) bekijken, Bonkig en knoestig, samengebalde kracht.
Terug op de caférust dronk ik een warme soep. De cafébaas had speciaal voor de wandelaars verse soep gemaakt. Daar zat net een wandelaarster een koffie verkeerd te drinken. Een IML-wandelaarster die deze maand in China gaat wandelen. Het laatste traject heb ik dan ook met haar gewandeld om naar haar wandelverhalen te luisteren.
De feesttent komt in zicht. Einde wandeling, maar nog geen reden om naar huis te gaan. Danny Fabry trad net op, en die brengt nogal wat sfeer.

Marc was er 's morgens en heeft zijn foto's op Skydrive geplaatst. Klik hier.
Ook ik heb mijn
foto's op Skydrive geplaatst. Klik hier.

07:45 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dartels, mariakerke, zomerlief

27-04-10

Arnout

Ik wil het wel doorvertellen. Arnout van Man Bijt Hond, stapt ook naar Santiago de Compostela.
Dat las ik op  de
blogspot van TijdOnderweg op dag 19

20:25 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: santiago, compostela, man bijt hond

Ze zijn er vandaag

Naar Santiago
Eergisteren kreeg ik een SMS-je: nog 50 km.
Gisteren kreeg ik een SMS-je: nog 20 km.
Vandaag komen ze aan.
Christian en Aimé bereiken na een avontuurlijke tocht waarbij ze alle tegenslagen overwonnen ,  Santiago de Compostela.

03:00 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: santiago, compostela

26-04-10

Het hoe en het waarom van de OXFAM Trail Walk

fairfoxes 2009 OXFAM 023Al voor het 3de jaar gaat de OXFAM Trail Walk door. Dit is een team-uitdaging. Ploegen gaan de uitdaging aan om voor OXFAM geld bij een te krijgen, en de teams verbinden zich ook om in de Hoge Venen een voettocht af te leggen van 100 km, en dat binnen de 30 uur.
Bij wat ik er over vertel, blijf ik soms wat oppervlakkig. Ik zoek niet altijd diepgang.
Anderen doen dat wel: zo bijv. ons collega team de Fairfoxes, een OTW team uit Vosselaar. Dit schrijft Luc in de facebook groep van de Fairfoxes:

Woensdagavond 12 mei 2010 (vooravond Hemelvaartweekend) organiseren de Fairfoxes een Oxfam Trailwalk-Café met als gastspreker Jeroen Janssens van Oxfam-Soidariteit.
Dit alles in CC Reynaert, M. Pottersstraat te Vosselaar. Dit alles omkaderd met sfeervolle foto's, trailwalkerfilm, een hapje en een fairtradedrankje. Gratis toegang !

Vanuit ons wandelteam gaan er zeker 2 wandelaars naar toe.

21:18 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oxfam

25-04-10

De bergen van Gerard, ¿ of de bergen van Peter ?

Bosberg Euraudax 046Dit weekend ben ik in Geraardsbergen gaan wandelen.
Geraardsbergen, de stad van de Mattentaarten.
Geraardsbergen, de stad van de muur.

Gisteren treinde ik er naar toe. Om 11 uur begon de wandeltocht. Eerst hadden we een middag tocht, een zonnige tocht. Een tocht langs Sint Martens Lierde, langs Steenhuize, langs Sint Antelinks, langs Ophasselt.
Tegen 21 uur was deze episode afgelopen, en maakten we ons klaar voor een nachtelijke tocht. Geen korte maar een lange broek nu. Ook lange mouwen en natuurlijk een fluo-vestje. We stapten dan door Lessines, Deux Acren en Zarlandinge.
Een tocht van 50 km.
Zo hadden we 100 km in de benen als we weer in Villa Wilson aankwamen.
Ik had me ingeschreven voor het brevet van 100 km. Zou ik nu stoppen ? Tal van wandelaars kwamen opdagen om de 25 mee te stappen. Ook mensen uit mijn wandelclub.
De lus heb ik dan ook meegestapt, een wondermooie lus langs de Bosberg en de sluis. Verrukkelijk.

Peter is de man met het fluo-vestje op bijgaande foto.
In de tocht heb ik meer foto's gemaakt. Voor mijn
foto's klik hier.

22:03 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax