01-02-10

Het besneeuwde houtland.Vredeseilanden Oostkamp 2010-01-30

We mogen deze winter niet klagen. Keer op keer kunnen we wandeltochten door het besneeuwde landschap maken. Ook zaterdag.
Met 3 wandelende kwartels namen we de trein naar Oostkamp. Daar zouden we deelnemen aan de Vredeseilanden-wandeltocht. De kortste afstand was 4 km, de langste 34. Ik koos voor de 21 km, mijn clubgenoten voor de 8. We stappen over het dorpsplein. De wandelclub heeft ook voor informatie gezorgd over de bezienswaardigheden die we onderweg tegen komen. Zo bijvoorbeeld over de schandpaal op het kerkplein. Het is een kopie, de originele paal zullen we later in het domein Nieuwenhove tegenkomen.
Nog geen kilometer gestapt en we krijgen in de romp van de wiekenloze dorpsmolen al een fair trade koffie en een suikerwafel. We kunnen zo de kilte wel aan. Hoewel, echt koud vind ik het niet. We stappen langs smalle weggetjes en door een park, om dan aangenaam verrast te worden in het natuurgebied van de Warandeputten. De houten vlonderpaden slingeren doorheen het natte gebied. Langs de meander van de Rivierbeekkomen we aan het kanaal, aan de brug waar een beeldhouwwerk aan de slag om Moerbrugge herinnert.
Ginder hebben we de 1ste rust. De afstanden 15 en 34, hebben hier een extra lus.
Ik heb voor de 21 gekozen, en mag weer het kanaal oversteken. Het is weer beginnen sneeuwen. De vallei van de Zuidleie zowat anders in de sneeuw, zo wit. In het traject nog een groot kasteel vooraleer we in Nieuwvliet aankomen.
Daar koop ik een broodje en soep. Ondertussen komen nog wat clubgenoten binnen. Die hebben voor de 34 gekozen. Na de rust hebben we een kleine lus en dan gaat het weer verder.
In deze tocht veel privé-wegen, en mooie domeinen. Ik heb er al vaak gewandeld. Het is er altijd tof. Maar nu in de sneeuw was het wel heel bijzonder.

10:13 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oostkamp, vredeseilanden

De commentaren zijn gesloten.