28-06-09

Quatre jours de marche

MESA 2009 Op de foto met de doedelzakspeler Willem
 

De MESA is een van de hoogtepunten van het Belgisch wandelgebeuren. Met zo een 12duizend wandelaars wandelen we door de Gaume en de Ardennen.
Het is een mars van het Belgisch leger. Een vijftal militairen zijn er het jaar door mee bezig, en tijdens de vierdaagse zelf, zorgen zo een 600 militairen voor het kampement, voor de bevoorrading, voor de infirmerie en EHBO, voor de veiligheid, voor het transport, voor de uitpijling.
Tussen de dagstappers zien we veel miltairen. Ik stapte een tijd naast een Kroaat. In de tent naast mij lagen Amerikanen. Veel Belgische soldaten komen hun 32 km  stappen.
Wandelaars zijn er in alle leeftijden. We hebben allemaal de vele schoolkinderen gezien. (2500 kinderen waren er  volgens actua24.be op de mini-mini) In mijn tent sliep een wandelaar die 70 jaar oud is. De oudste deelnemer is 85 jaar. Bijna 86,  vertelde hij fris als een hoentje tegen Benelux-blogger Peter.

Als je op de foto klikt, kom je in mijn fotoalbum terecht.
De wandelgazette geeft in het artikel over de MESA heel wat koppelingen naar de sites van wandelaars die er waren.
Beneluxwandelen eveneens.
En ik wil ook vermelden. Op  Ardenneweb.eu en Europetv.info zijn videos te bekijken.
----   Merci et à l'année prochaine   ----

17:16 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: mesa

Commentaren

Hallo, Het is jammer genoeg alweer voorbij, maar we kunnen opnieuw uitkijken naar iets anders. Zo gaat het leven rustig verder, net zoals de kabbelende Ourthe die we hebben kunnen aanschouwen. De BHW zouden we ook graag meemaken dit jaar, aangezien er vorig jaar onverwacht iets tussen is gekomen, door de rugproblemen van de vrouw des huizes. hopelijk kunnen we dit jaar meemaken wat je vorig jaar kon beleven. Maar soit, we kunnen ondertussen an een beetje aftellen naar de Ijzer en ook dat is een leuke belevenis. Sommigen gaan natuurlijk eerst nog even naar Nijmegen, is het niet? Alvast a lot of fun ginder.

Gepost door: Kathy en Joris | 29-06-09

MESA Nog nooit geweest, maar deze vierdaagse staat genoteerd in de agenda want ooit willen we deze eens wandelen

Gepost door: Dirkjogt | 29-06-09

De commentaren zijn gesloten.