30-04-09

De reigerfamile

Reigerstappers 018Ik ben het tijdschrift van de wandelclub Reigerstappers aan het doorlezen.

Ik heb in mijn agenda nu gelijk de Ballonvaarten Madoutocht genoteerd. Die gaat dit jaar door op woensdag 3 juni. Ik ken het Meetjesland redelijk goed, en als ik de parcoursbeschrijving lees, dan wordt dit een mooie wandeling. De parcoursbouwers Ivan en Albert staan borg voor een prachtige tocht.

Een tekstje op blz. 8 over blaren wil ik u niet onthouden:
't Wandelaarke, het clubbad van PWC Gent 1 publiceerde in jan/febr. 1979 een recept om blaren op de voeten te verzorgen.
Koop een groene kool, kook daarvan de bladeren in melk. Breng de afgekoelde koolbladeren op de blaren en laat goed inwerken.
Baat het niet, het schaadt niet. Laat de bladeren wel afkoelen, anders krijg je er blaren bij!

De website van  de Reigerstappers is: http://www.reigerstappers.be/

19:47 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wandelen, reigerstappers

Klein Rusland

Zelzate A MechlincklaanDeze foto is een prentkaart uit mijn verzameling.
Reden om nog eens mijn verzameling postkaarten te bekijken  was het tijdschrift van de Heemkundige Kring Selsaete.
Het nummer van de Turfsteker is deze keer volledig gewijd aan de Zelzaatse wijk Klein Rusland.
De wijk is zo genoemd naar een man die het vorstelijk leven aan het Tsarenhof vaarwel moest zeggen. Ooit luitenant generaal in het Russische leger en gouverneur van de provincie Kiev, moest hij leven in de arme Zelzaatse fabriekswijk. Het is een triest verhaal, dat hij zelf eindigde door vergif in te nemen. Zijn echtgenote, een Servische prinses overleefde hem. Men vond haar jaren later thuis, in de Peniakofflaan dood aan. Ook haar hondje was levenloos.
Zo staan er meer teksten en gedenkwaardigheden in het tijdschrift. De heemkundige kring heeft ook een website: De  Turfsteker. Klik hier.

12:15 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: zelzate, heemkunde

Dunedain, het volk van de vriendelijke mensen.

Schots feest in Dunedin Baldwin Street

Toen ik in Midden Aarde rond trok kwam ik daar veel vriendelijke mensen tegen. Ze trokken wel gezichten, staken hun tong uit naar mij. Maar kom, dat behoort tot de etiquette. Het is niet gebruikelijk dat de dolers uit het noorden de zuidelijke eilanden bezoeken

Och, wat bazel ik nu? Ik was niet in de fictieve wereld van Tolkien. Maar ik was wel in Nieuw Zeeland, waar de landschappen het decor vormden in de verfilming van "In de ban van de ring".

De steilste straat ter wereld

Ik was in Dunedin, een stadje door Schotse uitwijkelingen gesticht. Dunedin, is de oude Keltische naam van Edingburgh. Hier worden de Schotse tradities levend gehouden.

Wat hier ook is, in een voorstad althans, dat is    de steilste straat ter wereld. De Baldwin Street is in het Guiness boek als dusdanig vermeld.
En wandelaars als we zijn, moesten we natuurlijk die straat naar boven lopen, en terug naar beneden. En als bewijs daarvan hebben we dan een certificaat gekocht.

Mijn wandelverslag is nog niet af. Maar bij webshots heb ik al wat albums geladen met de titel Down Under

00:15 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

29-04-09

Nog wat 100 kilometers dit jaar.

Dodentocht 2008 nog 5 kilometerOp mijn wandelkalender staan nog vier 100 km voettochten. Ik heb er voor ingeschreven en betaald.

15:00 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen

Vlaamse wandelaars in Australië

IML in CanberraNog wat over de Australië reis van IML Belgium.
Op You Tube staat er een filmpje. Klik hier
Ik herken er verschillende reisgenoten op.
Ik heb het uit de blog van Walking in Canberra.

10:23 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: canberra, iml

Down Under IIIDown Under 2009-03 III

Ondertussen heb ik een derde foto reeks van mijn reis naar onze tegenvoeters bij Webshots geplaatst.
De reeks begint bij onze tocht over de gletsjer Franz Jozef, en eindigt wanneer we opstijgen naar Australie.
De gletsler tocht komt uitgebreid in beeld. Ik voelde weer de spikes onder mijn voeten, en zag weer de glinstering van het ijs. En toch was het niet koud.

In de reeks ook de foto's van de boottocht die in Milfords Sounds maakten. Indrukwekkende watervallen storten zich van de bergwanden de fjorden in.

En hoe raar het ook is, we waren ook bij de Schotten. In het stadje Dunedin zijn de Nieuw-Zeelanders van Schotse afkomst, en houden ze de Schotse tradities in ere.

In Dunedin liepen we ook in Baldwin street. Dat is de steilste straat ter wereld.

De diareeks hiernaast laat de gletsjertocht zien. Voor een volledige slideshow klik hier.

08:05 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: iml, nieuw zeeland

28-04-09

Zomerlief

Dartels 003 Blauwe regenEen wandeling op maandag. Veel kans dat dit een kermiswandeling is. En dat was het ook op maandag 27 april in Mariakerke bij Gent.
Het was ginder Zomerliefkermis. De inschrijving was in de feesttent. Een grote tent, waarin voor de wandelclub een afzonderlijk plaatsje voorzien was.
De inrichters waren De Dartels. Die club was nogal over de tong gegaan bij de Gentse wandelaars. Bestonden ze nu nog? Waren ze opgedoekt? Maken ze een doorstart?
Nu maandag stonden ze er.
Wandelingen waren uitgezet voor 7, 12 of 18 km. Ik koos voor de 18.
Die bracht ons snel de Brugse vaart over voor een tocht door Kolegem. Na het traject door die villewijk trokken we over de voetgangersbrug in de richting van Het Lammeke. Na de rust bij een roos olifantje met een nieuwe pijp, brachten de wandelpijlen ons naar het natuurreservaat Bourgoyen-Ossenmeersen.
Een doortocht langs het domein van Claes-Bouaert was het einde van dit 2de traject. De tweede rust was in de feesttent.
Van daar vertrok dan nog een kleinere lus. Ik miste echter de splitsing. In plaats van op mijn stappen terug te kerten besloot ik toen de wandeling van 7 km te maken. Ook die wandeling omvatte de zelfde wijken, maar dan met verkortingen. De Bourgoyen zijn altijd het bewandelen waard. Ook nu weer.
En toen ik weer in de feesttent aankwam, was het daar vol ambiance.
Een zanger wist de tent met zich mee te krijgen. En ook de wandelaars genoten ervan. Men vertelde me nog dat het een bekende zanger was, maar dat is een ander verhaal.

Bij het binnen gaan van de Bourgoyen werd ik gefotografeerd: http://www.bestphoto4you.com/DetailPicture.aspx?ticketCod...

20:00 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mariakerke, dartels