28-02-09

1000 km gewandeld

derde wandelboekje

21 maart 2004

13:55 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

Wandelen aan de Kruiskapel

Eksaarde 001Gisteren wandelde ik bij de Reynaertstappers. Dat is een wandelclub waarmee ik sterk sympathiseer. Ik wandel al lang op tochten die zij organiseren. De eerste keer dat ik bij die club wandelde was op 27 oktober 2002. Dat was een stormachtige rapentocht. Hierbij een scan uit mijn wandelboekje. Op de sticker in mijn wandelboekje de kruiskapel van Eksaarde.

In Eksaarde is het goed wandelen. Met ons wandelteam "De Doetjes" richten we in Eksaarde op pinkstermaandag een wandeltocht in voor het goede doel.
Noteer het in je agenda, want de tocht staat niet in de Marching. Maandag 1 juni vanaf 7 uur 's morgens. De afstanden die we voorzien zijn: 7, 12 en 21 km. Het wordt een natuurwandeling met een lus langs de Zuidlede, en een lus langs het liniepad. De startplaats is de stedelijke basisschool, Dam 67 in Eksaarde (Lokeren). De startkaart kost 4 euro en omvat ook 2 consumpties.

13:31 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (3) | Tags: wandelen, eksaarde, oxfam

27-02-09

Krokustocht in Wervik

Wervik 044Op dinsdag 24 februari 2009 richt de wandelsportvereniging van Wervik haar krokustocht in. Door de koude winter is alles wat later dit jaar, maar toch heb ik al enkele krokussen opgemerkt. Met de naamgeving van de tocht zit het wel goed. Met de startlocatie ook. Het is een ruime zaal naast de zwemkom. De hal ligt aan de Leie. De wandelaars kunnen kiezen uit 3 afstanden: 6, 12 of 18 km. Alle drie blijven dicht bij de Leie. Ik kies voor de 18 km.
De 18 krijgt eerst een traject van een goede 6 kilometer, langs de Belgische kant van de Leie, stroomafwaarts. Het brengt ons langs een oude Leie-arm om ons daarna aan de spoorlijn weer naar de startzaal te brengen. De rest van de tocht deel ik met de 12 km stappers. Nu gaan we de brug over om in Wervicq Sud te wandelen. Wervik wordt door de Belgisch Franse grens in tweeën gespitst. De Leie vormt de landsgrens. De noorderkant van de Leie is België, de zuidkant is Frankrijk. Het tweede traject is als het ware een spiegelbeeld van het eerste traject. We wandelen nu langs de rivieroever, weer stroomafwaarts, tot aan Boesbecque om dan weer te keren, naar de brug over de Leie.
Het laatste traject is naar mijn mening het mooiste gedeelte van de tocht: een tocht door de Balokken. Dat is een groen gebied, een eiland ontstaan door het recht trekken van de Leie. Aan de Briekemolen is een voetgangersbrug, waarlangs alle afstanden de Leie oversteken om in het drassige groen te wandelen.
Er is wel een dissonant: Aan de Franse kant is er industrie. Wat de installaties produceren weet ik niet, maar het moet iets blauw zijn, te zien aan de kleur van de luchtuitlaten en de waterafvoer.

We wandelen het eiland door om dan weer de Leie over steken. De wandelpijlen leiden ons dan door een begraafplaats, dat de allure heeft van een park. En dan keren we langs het tabaksmuseum naar de startzaal weer.
Het is een wandeling waar de zwarte els zich thuis voelt. Letterlijk ook, want ik zag er heel wat in de waterrijke omgeving langs de rivieroevers.

 

19:15 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wervik, wandelen

23-02-09

Ook naar Merelbeke geweest?Nationale wandeldag in Merelbeke 2009-02-22

Lees in de Wandelgazette de vele verslagen,
Ook deze van de andere plaatsen waar de nationale wandeldag plaats vond.
In Merelbeke was zondag de 22ste wat te doen. Mensen in fluojasjes wezen de vele auto’s een parkeerplaats aan. Dat zag eruit als een drukte van jewelste.
En het was nog maar 9 uur ‘s morgens. De bushalte was vlakbij de hal, waar de Merelbeekse versie van de nationale wandeldagen start. Het is een geweldig grote zaal, en tussen het volk dat voor het vertrek een koffie drinkt, heel wat clubgenoten en vrienden van andere clubs.
Op het infobord zie ik dat de 42 km tot 10 uur mag starten, en ik kies voor die afstand. Alle afstanden vertrekken door de zelfde deur, en onderweg spltisen de verschillende afstanden uit elkaar, om een eigen parcours te bewandelen. Ruim 100 km hebben de inrichters uit gepijld, zodanig dat de wandelaars verspreid wandelen, en niet over elkaars voeten struikelen.
Mijn medewandelaar heeft voor de 12 km gekozen want hij wil in de middag nog in Puurs stappen. Onze trajecten scheiden zich. We hebben dan de Hollebeek en het Gentbos al achter de rug.
Jammer genoeg begint het toch wel zo miezerig te regenen. Het is zo een regen waar je doornat van wordt, terwijl het toch niet uitregent. Ook jammer voor de fotografen onder de wandelaars. Door de vochtigheid en de condens bedampen de lenzen en is fotograferen niet mogelijk. Ik heb zelfs mijn bril in de binnenzak gestoken.
De rustplaatsen zijn goed georganiseerd. Er zijn er verscheidene. Niet alle afstanden hebben dezelfde controleposten, waardoor het gemakkelijk is een zitplaatsje te vinden.
De tocht bewandelt de Scheodevallei. Ik verschiet ervan dat ik, ondanks het vele volk, op een bepaald moment echt alleen wandel, en ik ben dan ook blij dat ik twee mensen inhaal, en het zijn dan nog bekenden. We zitten hier wel op een traject, dat alleen door de 42 km bewandeld wordt.
In de loop van de middag mag de regenjas gelukkig af. De tocht blijft ons langs mooie paadjes leiden, af en toe wat slijkerig nu. Of langs de Scheldeoever.
Naar het einde toe, als we wat moe zijn hebben we gelukkig macadam. We wandelen dan door de Merelbeekse Scheldemeersen.
En dan zien we ineens weer de massa. We naderen de startzaal, en wuiven naar de mensen die met hun club met de autobus uit Merelbeke vertrekken naar huis. Er staan daar aan het Godshuis nog meerdere bussen te wachten, ook uit Wallonië trouwens.
Binnen is het gezellig. Het is al na 17 uur, en de band speelt nog. Je voelt zo de uitgelaten sfeer.
Mijn petje af voor deze organisatie. Wandelen is samen met anderen toch veel plezanter.

06:25 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (5)

22-02-09

Zondag 22 februari 2009.

Zondag 22 februari 2009.
Voor de Carnavalvierders een belangrijke dag. Die trekken naar Aalst.
Voor de wandelaars ook een belangrijke dag. Het wandelseizoen begint.
Het is de nationale wandeldag. http://www.nationalewandeldag.be/

06:53 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen

In 1926 aan de Gentse Kraanlei.

Kraanlei fragment van een tekening Toen ik in de brede hal binnen stapte, was er rechts de eetplaats. Deze plaats werd in de jaren twintig nog zo genoemd. Alles stond er maar te staan, en werd niet in geleefd. Daar stonden de witte houten kasten, mooi in een verfje gestoken door mijn oom die schilder was (...), zes stoelen en tafel met een fluwelen dik donkerrood tafelkleed op. Een klein kacheltje, zwart en blinkend, maar dat bijna nooit brandde. Een venster dat uitzicht gaf op straat, verschafte mij veel kijkgenot op de feestdagen. Zo heb ik zeker in het bizonder, de dagen onthouden van carnavalsfeesten. Ik raakte niet uitgekeken op al die mensen met hun maskers, pruiken en schitterende klederen. "Zotten" noemde ik die in mijn tijd, zo was het nu eenmaal - geen goede uitdrukking, maar kom ... . Als ze teveel lawaai maakten, was ik zelfs een beetje bang. Er was zo veel te zien.

(Bron: tekstfragment uit het gedenkboek van mijn grootvader, tekening gescand uit een prentenboek )

06:39 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: carnaval, gent

21-02-09

Sudoku

Games at Miniclip.com - Sudoku Sudoku

Play this fantastic puzzle game that is taking the world by storm!!

Ook zin in een spelletje ? Ik moet opletten of ik geraak eraan verslaafd. Hoewel .... ik speel altijd de meest gemakkelijke versie.
Play this free game now!!

14:50 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)