31-01-09

Een natuurparcours langs parken, kastelen, bossen en veldwegen

OXFAM koffie en suikerwafelLekker koud en zonnig. Dat was het vandaag. De andere wandelaars die van de bus afstapten waren al meer in Oostkamp geweest. In plaats van de MARS-pijlen te volgen, kenden zij een kortere weg, en zo kwamen we langs achter in de startlokatie binnen.
Hier vertok de Vredeseilandenwandeltocht.
Onmiddellijk al bekenden bij de tas koffie. Zij waren al ingeschreven. Ik ging dat dan ook doen. Ik volgde het voorbeeld van de andere wandelaars voor mij, en kocht de inschrijving met steun voor 3 €. Na de koffie waren we weg voor het eerste traject. Het kasteel Gruuthuuse en het terrein van de Warandeputten beklemtoonden dit eerste stuk. En aan het kanaal bij Moerbrugge kreeg ik van mijn medewandelaar een uitleg over de verschillende types binnenschepen. Ik ken nu het verschil tussen een spits en een kempenaar. Na de eerste rust scheiden onze wegen. Zij deden een extra lus in Moerbrugge. Ik had voor de 21 gekozen, en mocht meteen weer het kanaal over. De brug stond open, en ik kon meteen mijn nieuw aangeleerde kennis toetsen. Even een omwegje om het beeld "Smeed oorlog om tot vrede" te bekijken en dan een schooltje binnen om een suikerwafel te eten en OXFAM-koffie te drinken. Het moet niet altijd warme wijn zijn. Verder in traject konden we het kasteel De Herten omcirkelen. Mooi hoe de inrichters meerdere privé terreinen in hun parcours hebben opgenomen. In de volgende rust bleef ik nog even zitten om een broodje gehakt met soep te eten. En dan hadden we een bosrijk traject. Zo in de winter zijn de bossen open, luchtig. Het licht valt er zo binnen. En door de vorst was er ook geen modder te doorploeteren. Toen ik weer in de rustpost kwam, bleef ik niet babbelen. Het was me wat te druk om binnen te blijven. Dus maar het laatste stuk nu. Ook hier weer wist de parcoursmeester ons langs groene wegen te brengen. De nieuwbouwwijken wist hij handig te omzeilen. En dan weer zo een mooi kasteeldomein: De Nieuwburg. Mens, wat een mooi parcours hebben we hier gekregen.
Terug in de starzaal is het moeilijk een plaatsje te vinden, maar er gaat net een groepje weg, zodanig dat er stoelen vrijkomen.
Bij de inschrijvingstafel ligt er een notitie van iemand die in mei naar Santiago de Compostela vertrekt. De wandelaar die bij mij aan tafel zit begint naar aanleiding daarvan over de camino te praten. En we hebben er verder over gepraat op de autobus, op de trein tot in Sint Pietersstation.

21:23 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vredeseilanden, oostkamp

Naar buiten

Kasteel Den HertenEigenlijk had ik geen wandelplannen vandaag. Maar ik was toch vroeg op, en de weersvoorspellingen waren goed: beetje vriezen en droog. Dan toch maar in de Marching gedoken. Het mocht niet te ver af zijn, want ik moest vroeg thuis zijn.

Ik heb voor de Vredeseilanden Wandeltocht gekozen, een tocht met startplaats in Oostkamp.
Mijn indrukken tik ik later op de avond in.

18:17 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: oostkamp, vredeseilanden

30-01-09

Een loper, het is stil

Ludo voor het begin van Kluisbergen 2007Een loper, het is stil, er is niemand, alleen het licht van de brug

Volgen van de blogs is altijd verrijkend. Je leest wat anderen doen, en net in dat interessegebied dat je boeit.
Bij de bloggers die ik volg is Ludo. Een paar jaar geleden heb ik hem op de Tweedaagse van Blankenberge leren kennen.
Hij is een snelle jongen. Bij wandelevenementen is hij altijd vroeg binnen en dan staat hij daar aan de aankomst met zijn fototoestel om de anderen bij hun aankomst te fotograferen. Het zinnetje waar ik dit bericht mee open komt uit zijn blog "A walking life with a story and more"
In zijn blog heeft Ludo het over gewone dingen, een loopje in de avond bijvoorbeeld. En soms gaat het over veel meer.
Hij heeft het over veel meer. Deze nacht schreef hij over Pheidippides, de Griek die van Marathon naar Athene liep. De loper viel toen dood neer, maar zijn prestatie leeft  na in de marathon. Dat is meteen een waarschuwing voor onze gezondheid. En in zijn bericht brengt hij de volgende boodschap: “Wie aan sport doet, moet goed naar zijn lijf luisteren. ”.
Maar goed volg de blog van deze wandelaar, loper en fietser op: http://ludo-depoortere.skynetblogs.be/

08:00 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blog

28-01-09

Wat links ivm de Santiagoavond.

Foto uit de reeks van ClementFoto's van de Santiago avond op 27 januari 2009 vind je op: http://picasaweb.google.com/clement.coclez/2009127Compost...# (De foto hierbij komt uit deze reeks)
De website van het Vlaams Compostela Genootschap is: http://fits.be:8071/
De bladzijde van het OXFAM Trail Walker team 66 "De Doetjes" is: http://www.ikwilhelpen.be/pp/action.php?ps=94791920aa939f...
De website van het Davidsfonds Zelzate is: http://www.davidsfonds.be/activity/division/info.phtml?id...
De link van fietser Bob is: http://blog.seniorennet.be/viadelaplata/
De link van wandelaar Clement is: http://walker2compostela.blogspot.com/

22:33 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: davidsfonds, zelzate, compostela, santiago

Keen trailwalkers step up

OXFAMTrailWalk 2008Onze avond ten voordele van OXFAM Trail Walk was een groot succes. Met een hondertal aanwezigen, kunnen we een flink bedrag doorstorten.
We stappen in de OXFAM Trail Walk met rugnummer 66. In verschillende wandelteams zien we onze wandelvrienden, die ook deze uitdaging aandurven.
Al meer dan 50 teams zijn ingeschreven. We hopen dat er 250 teams mee zullen doen. Ben je geïnteresseerd dan kan je info krijgen.
Uit de website www.oxfamtrailwalker.be pluk ik de volgende uitnodiging:

Om alle vragen te antwoorden van teams, lonely boots of geinteresserde mensen: jullie zijn welcome aan onze infosessies! Er is een beperkte aantal plaatsen dus we vragen dat je via info@oxfamtrailwalker.be   inschrijft (naam, team, welke datum en locatie) . Alvast bedankt!

Donderdag 29 januari (19u): Antwerpen
Dinsdag 3 februari (19u):  Brussel
Woensdag 4 februari (19u):  Gent
Woensdag 11 februari (19u):  Brugge
Maandag 16 februari (19u):  Hasselt
Donderdag 19 februari (19u):  Roeselaere

19:13 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oxfam

Downloadvolume

Oei, ik kreeg een mail binnen:
Hierbij wensen wij u erop te wijzen dat u de maandelijkse limiet van de gegevenstransfer zoals inbegrepen bij uw ADSL-abonnement, heeft bereikt.
Nu is de snelheid terug geschroefd. Alles gaat wat trager nu. Verschillende websites laden maar zeer langzaam. En bladzijden met veel foto's mag ik nu helemaal vergeten. Ik ben precies terug in de tijd gekeerd, in de tijd van de telefoon modems.
Even geduld tot 1 februari, dan heb ik weer de gebruikelijke snelheid.

19:09 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: adsl

De avond is voorbij - De tocht komt eraan

Onze Santiago avond is voorbij. We hadden stoelen te weinig. Gelukkig mochten we uit de nabij gelegen zaal stoelen lenen. Die stoelen brengen we op woensdagmorgen terug.
De avond is voorbij, maar .... ik heb gehoord dat er voor verschillende mensen  uit het publiek een mooie tocht te wachten staat.
Beste mensen, ik zal jullie volgen. En als jullie bloggen geef ik het zoveel mogelijk ook aan anderen door.

00:19 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)