31-01-09

Een natuurparcours langs parken, kastelen, bossen en veldwegen

OXFAM koffie en suikerwafelLekker koud en zonnig. Dat was het vandaag. De andere wandelaars die van de bus afstapten waren al meer in Oostkamp geweest. In plaats van de MARS-pijlen te volgen, kenden zij een kortere weg, en zo kwamen we langs achter in de startlokatie binnen.
Hier vertok de Vredeseilandenwandeltocht.
Onmiddellijk al bekenden bij de tas koffie. Zij waren al ingeschreven. Ik ging dat dan ook doen. Ik volgde het voorbeeld van de andere wandelaars voor mij, en kocht de inschrijving met steun voor 3 €. Na de koffie waren we weg voor het eerste traject. Het kasteel Gruuthuuse en het terrein van de Warandeputten beklemtoonden dit eerste stuk. En aan het kanaal bij Moerbrugge kreeg ik van mijn medewandelaar een uitleg over de verschillende types binnenschepen. Ik ken nu het verschil tussen een spits en een kempenaar. Na de eerste rust scheiden onze wegen. Zij deden een extra lus in Moerbrugge. Ik had voor de 21 gekozen, en mocht meteen weer het kanaal over. De brug stond open, en ik kon meteen mijn nieuw aangeleerde kennis toetsen. Even een omwegje om het beeld "Smeed oorlog om tot vrede" te bekijken en dan een schooltje binnen om een suikerwafel te eten en OXFAM-koffie te drinken. Het moet niet altijd warme wijn zijn. Verder in traject konden we het kasteel De Herten omcirkelen. Mooi hoe de inrichters meerdere privé terreinen in hun parcours hebben opgenomen. In de volgende rust bleef ik nog even zitten om een broodje gehakt met soep te eten. En dan hadden we een bosrijk traject. Zo in de winter zijn de bossen open, luchtig. Het licht valt er zo binnen. En door de vorst was er ook geen modder te doorploeteren. Toen ik weer in de rustpost kwam, bleef ik niet babbelen. Het was me wat te druk om binnen te blijven. Dus maar het laatste stuk nu. Ook hier weer wist de parcoursmeester ons langs groene wegen te brengen. De nieuwbouwwijken wist hij handig te omzeilen. En dan weer zo een mooi kasteeldomein: De Nieuwburg. Mens, wat een mooi parcours hebben we hier gekregen.
Terug in de starzaal is het moeilijk een plaatsje te vinden, maar er gaat net een groepje weg, zodanig dat er stoelen vrijkomen.
Bij de inschrijvingstafel ligt er een notitie van iemand die in mei naar Santiago de Compostela vertrekt. De wandelaar die bij mij aan tafel zit begint naar aanleiding daarvan over de camino te praten. En we hebben er verder over gepraat op de autobus, op de trein tot in Sint Pietersstation.

21:23 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vredeseilanden, oostkamp

Commentaren

vredeseilanden ik ben blij dat je van onze tocht en het parcours genoten hebt! ook voor onze onze andere wandeltochten kiezen we resoluut voor de natuur: op 21 maart Dwars door het Beverhoutsveld en de Assebroekse Meersen en op 5 september verkennen we de bosrijke zuidelijke rand van Oostkamp met als blikvanger het Kampveld waarvan je een klein stukje in winterse tooi verkend hebt op de lus vanuit de controlepost Nieuwvliet... je bent ook dan van harte welkom!

Dirk, de parcoursmeester

Gepost door: Dirk Verduyn | 01-02-09

De commentaren zijn gesloten.