31-12-08

De laatste wandelkilometer

Kreketrekkers Laatste wandelkilometerMijn laatste wandelkilometer in 2008 stapte ik bij de Kreketrekkers.
Echt een mooie dag om een wandeljaar mee af te sluiten. Het vriesweer heeft alles droog gevroren. We wandelen langs macadam en over harde aarden en groene wegen. Naast ons zijn de weiden wit berijpt. In de traktorsporen op de akkers naast ons, zien we de grote dicht gevroren plassen. Witte accenten in de grijsbruine grond.
Het is gewoon tof vandaag en dat zeker ook om het mooie parcours dat doorheen Kortemark, Handzame en Edewalle uitgepijld is. De pijlen brengen ons langs akkers met de resten van mais, spruitjes en andere koolsoorten. Prei staat er nog volop. In het open landschap zien we onze collega wandelaars ver voor ons. De paden van de verschillende afstanden slingeren door elkaar heen, zodanig dat er spontaan veel ontmoetingsmomenten zijn. De zalen zijn ruim en warm.
Perfect wordt het tegen de middag, als ook dat winterzonnetje erdoor komt. Maar ik wil het niet te laat maken. Tegen half drie neem ik de trein terug naar huis.
Vaarwel wandelaars uit 2008. In 2009 zien we elkaar weer.

18:52 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kortemark, kreketrekkers, wandelen

Tis tied ta tud tis

De laatste dag van het jaar wordt toch een wandeldag voor mij. Gisteren heb ik een steunverband gekocht, zodanig dat mijn rug gespaard wordt, en nu ben ik deze ochtend naar Kortemark.  Met de Kreketrekkers stap ik over de Ruidenberg en doorheen de Handzame vallei. Dat staat althans op www.marching.be
Ik ben er nog nooit geweest, en dus wel wat nieuwsgierig.

05:49 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kortemark, wandelen

30-12-08

Een reiger heeft geen GPS nodig

Reigerstappers aan de rustpostHet tijdschrift van de wandelclub "De Reigerstappers" uit Vinderhoute zat tussen mijn post.
Ik ben soms verwonderd hoe lang de wandelclubs al bestaan. De Reigerstappers zijn in 2009 in hun 31ste jaar.
Een clubblad lezen is altijd weer heerlijk. Het clubnieuws, de aktiviteiten die voorbij zijn, en die nog zullen komen, boeien. Hetzij door er terug naar te kijken, hetzij door er naar uit te kijken.
En zeker interessant is het te lezen waarom wij wandelen. Dat weten we wel natuurlijk, maar het is weer leuk om het in een aantal argumenten verwoord te zien. Gemakkelijk om vrienden en kennissen ook aan te zetten om te wandelen.

En ik heb in mijn agenda alvast zondag 8 februari genoteerd. Vanuit Zomergen gaat dan de Valentijntjes tocht door. Op blz. 6 en 7 heb ik alvast kunnen lezen waar de verschillende afstanden ons brengen.
De website van de Reigerstappers is: http://www.reigerstappers.be/.

13:52 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, reigerstappers

29-12-08

Trail Walk

In 2008 namen ik, en anderen, deel aan de OXFAM Trail Walk.
Je ziet ons team even op bijgaand video filmpje. Ons teamlid Martine komt in de 50ste seconde duidelijk in beeld, en wij stappen rechts van haar.

De OXFAM trail Walk is niet eenmalig. We staan achter de doelstellingen van OXFAM, en we blijven erachter staan. Ook dit jaar gaan we als team trachten minstens 1.500 euro samen te brengen voor de projecten van OXFAM. En ook dit jaar gaan we als team de 100 km non stop uitstappen in de Hoge Venen.

Wil je ook wat van de sfeer proeven, noteer dan alvast 1 juni 2009, dat is Pinkstermaandag, in je agenda. Je kan dan een beetje proeven van zo een trail walk. Een trail walk is een wandeling waarbij je je pad moet vinden aan de hand van een uitgezet spoor. De wandeling wordt aangeduid met pijlen.
Met ons wandelteam richten we een beperkte trail walk in in Eksaarde. Je bent welkom om mee te wandelen.

Nadere info volgt.

17:59 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oxfam

Een voettocht van 292 km

badgeEen klassieker voor de ervaren wandelaar is de mars Paris-Tubize. Wandelaars die deze tocht afgelegd hebben, kunnen rekenen op respect van de andere wandelaars.
Hoe komt dat ?
De voettocht wordt afgelegd in een tijdspanne van 4 dagen. Dat betekent marsen van 60 tot 80 km per dag
Als je iemand tegenkomt met de badge van Paris-Tubize,  hoor hem of haar maar uit. Je hoort de sterke verhalen dan.

Info en inschrijvingsformulier van Paris-Tubize zijn te vinden op: http://www.paristubize.be

15:06 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tubize

28-12-08

Schooitocht door De Doetjes

Doetjes gaan rond in Zelzate WestOp zondag 28 december gingen we met het wandelteam 66, "De Doetjes" rond om geld in te zamelen voor OXFAM. Op 26 december was dat al in Doorselaar gebeurd. Nu zouden we door enkele straten van Zelzate-West trekken.
Hier op de foto, net voor de start van de huis-aan-huis aktie. Pauline houdt de collectebus vast, en Esther steekt er de gift in, die we van sympatisanten uit Rotterdam mochten ontvangen.

Voor meer informatie over het OXFAM Trail Walker Team 66 "De Doetjes" klik hier.
En mag ik bij dezen ook allen bedanken die ons met hun bijdrage gesteund hebben.

17:34 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2)

Verschot

Giateren, op de laatste dag van mijn vakantie ben ik toch wel pijnlijk wakker geworden. Ik kon me nauwelijks recht stellen. Immense pijn in mijn rug, vlak boven mijn achterwerk.
Af en toe heb ik dat. Ik weet dat het na een paar kilometer wandelen toch weer weg is. Gisteren, na een tocht van zo een 6 km, was de pijn evenwel gebleven, en tijdens de rit op de trein werd het bij het zitten steeds erger. De rit met de autobus werd een marteling, iedere keer dat er een verkeersdrempel overschreden werd, schoot de pijn door me heen.
Terug thuis dan maar pijnstillers genomen.

Maar in de loop van de middag kwam de rugpijn weer. Dan maar wat pillen geslikt om de spieren te ontspannen en vroeg naar bed. Zolang ik me niet bewoog was alles goed, maar als ik me wou omdraaien van mijn rug naar mijn zij, was dat geweldig pijnlijk.

Dus deze ochtend, bij mijn ontbijt weer pilletjes. En net vandaag zouden we met ons wandelteam 66 rondgaan om geld in te zamelen, wat we aan OXFAM beloofd hebben.
Beloofd is beloofd, Mijn zoon reed gauw naar huis om zo een elastische steungordel te halen, en daar mee moest het gaan.

De rondgang is achter de rug, De steungordel heb ik nog aan. Ik zit nu kaarsrecht achter de P.C. en hoop dat morgen alles weer over is.

15:10 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (3) | Tags: rugpijn