30-11-08

Bij de Lachende Wandelaars

Vandaag neem ik bus 55, en dan stap ik over op bus 65. Doel van deze busrit is Ursel.

De wandelclub "De Lachende Wandelaars" uit Aalter richten hun Uilenspiegeltocht in. Een wandelclub met die naam zal allicht wel een plezante wandeltocht inrichten. De wandeling maakt deel uit van de winterserie van de Viggaalvrienden.
VIGGAAL is een samenraapsel van letters uit Vinderhoute, Gent en Aalter. Het is een samenwerkingsverband van verschillende wandelclubs.
Er zijn drie wandelafstanden voorzien: 6, 12 en 20 km.


HPIM0190, 30 november 2003Dit schreef ik in 2003, vijf jaar geleden:

Pierlala van Ursel is een soort Uilenspiegel. Hij stond bekend als een poetsenbakker. Hij trok het land door, en was geboren op de Katershoek, het vertrekpunt van onze wandeling. De tocht maakt deel uit van de winterserie "Viggaaltochten". Ik ben er nog niet achter wat "Viggaal" betekent. Maar de tocht in Ursel van vandaag, 30 november 2003, was georganiseerd door WSV De Lachende Wandelaars. Met zo een naam moeten ze natuurlijk iets met die Pierlala hebben.
We werden onmiddellijk langs de lege romp van een ontmantelde windmolen de kerk- en de veldwegels ingestuurd. Het is ginder een open landschap, een beetje houterig door de populieren en knotwilgen. De eerste rust was in Bellem. Dan trokken we een tijdje langs de vaart van Gent naar Brugge. We stapten verder door het open en vochtig landschap. De hemel was de ganse wandeling betrokken, maar de regen bleef gelukkig achterwege. Na de tweede rust, kregen we nog een magnifiek pad door houtsingels en intieme wegjes. En uiteindelijk kwamen we via het dorp weer op de Katershoek, om de wandeling te besluiten

05:45 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ursel

29-11-08

Wandelagenda

wandelagendaWandelaars zijn in het weekend veel op wandel.
We hebben onze voorkeuren en onze redenen om te wandelen en dan kijken we in de Marching, wat er zoal in aanmerking komt.

Behalve de Marching in boekvorm zijn er nog andere bronnen. De Marching bestaat ook electronisch. Een goede, redelijk complete wandelkalender is te vinden bij Beneluxwandelen.

Afin uiteindelijk hebben we onze keuze gemaakt. Maar wat doen onze wandelvrienden ?

Een aantal wandelaars ontmoeten elkaar op facebook. Facebook is geen boek maar een levendige internet toepassing. Een aantal wandelaars staan zo geregeld met elkaar in contact. Je laat er je gezicht zien. (Iemand vertaalde facebook als smoelenboek). Je kan er berichten achter laten. Je kan er naar je weblogs koppelen. En veel meer, zoals je bij een groep aansluiten.

Clement is de oprichter van een groep "Wandelagenda". Daar laten we zien waar we gaan wandelen. We, dat zijn een aantal wandelaars. De kern van de groep wordt gevormd door wandelaars die elkaar leren kennen hebben tijdens de spraakmakende Kempentochten. Daarbij hebben zich nog andere clubwandelaars aangesloten. Je vertelt er wat je wandelplannen zijn, en kijkt wat de anderen van plan zijn.

Ben je een wandelaar met een gezicht op facebook, en ben je nieuwsgierig? Klik hier?

10:47 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandel, facebook

28-11-08

No all who wander are lost

De hut van oom Tom NEEN, het Witte Huis waar Obama komt wonenEen van de voordelen van netwerksites als facebook is dat we contact kunnen houden met wandelaars die we op de internationale tochten ontmoeten. Zo mocht ik vandaag dit berichtje op mijn prikbord vinden:

" Hi Guy, I cannot believe that it will soon be six weeks since our tour with our 31 new European friends ended. It was such a fun time and I think of you and your group oftern. Hope you are doing well. Kathie "

We waren samen op het US Heritage Freedom Walk Festival in het westen van de States.

De site van IML: http://www.imlwalking.org/
De site van Kathie: http://www.walkingadventures.com/
En Facebook is te vinden op: http://www.facebook.com/

13:07 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: iml, wandelen

Doetjes in Bastogne

MESA juni 2008 NUTSDe Doetjes zijn in gang geschoten Ondanks het winters weer blijft wandelteam 66 "De Doetjes" niet stil zitten.
We zijn gestart met de voorbereiding van onze deelname in de OXFAM Trail Walk van 2009.

Onze team bladzijde bij OXFAM is open nu : klik hier

Onze eerste gezamenlijke tocht gaat door in de Ardennen in Bastogne. Dit plaatsje betekende in de 2de Wereldoorlog een keerpunt in het Ardennen offensief. We nemen deel aan de  Bastogne December Historic Walk.

04:31 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bastogne, oxfam, woii

27-11-08

Aan de Moervaart, de Zuidlede en de Olentsgracht

Ruines van jeugdherberg FrancipanyIn maart heb ik de Dagstappergids Oost-Vlaanderen gekocht. Daaruit pikte ik een wandeling voor woensdag 26 november. Lekker vlakbij in Moerbeke. Volgens de gids kan ik daar met autobus 79 naar toe. Dat staat op bladzijde 113. Ik weet gelukkig dat er geen autobus met nummer 79 door Moerbeke rijdt. En raadpleeg eerst de dienstregeling van De Lijn op het internet om de juiste bus op te zoeken. Niet overbodig, want ik moet toch ook de uren weten. De wandeling start in Moerbeke dorp.
De beschrijving in het boekje brengt ons in de verleden tijd. De voormalige brouwerij, het vroegere kasteel, het vroegere station, het vroegere vliegveld, de vroegere jeugdherberg. Amaai, alles lijkt hier wel van vroeger. Ik kom inderdaad niemand tegen. Ik heb de baan voor mij alleen.
Dat is nu zo: de kinderen zie je niet. Die zitten op school. De ouders zie je niet, die zijn gaan werken.
Ik ben al een goed eind in de wandeltocht als ik voor het eerst mensen tegen kom. Ruine van de TiendenschuurVoorbij het domein Wulfsdonk zie ik mensen in camouflagekleuren met een geweer. Ik had nog geen schoten gehoord. De jacht moest nog beginnen. Achteraf heb ik ook niet veel geweerschoten gehoord. 
De wandeling laat me nu langs modderige wegjes naast de Zuidlede stappen, gelukkig af en toe verstevigd met zandzakjes.
Aan de Stenenbrug buig ik af om na wat veldwegen weer de GR122 te vervoegen. Ik babbel wat met een GR-er. Die vertelt me dat hij in dit seizoen de Vlaamse GR's doet. In de Ardennen is het nu met al die jagers niet ideaal voor wandelaars.
De wandeling volgt de Olentsgracht en daar kom ik in Eksaarde terecht, vlakbij het domein Meersdael.
Het Veldcafé biedt een ideaal rustpunt.
In de 2de helft van de wandeling brengt het Liniepad me naar de Kruiskapel. Hier kom ik weer iemand tegen: een jogger. Verder aan de Sinaaibrug brengt de beschrijving me langs de Moervaart.
Eenzaam zo een wandeling midden in de week. Ik ben niet eens tien mensen tegen gekomen op de 25 km dat de tocht lang is.


Lees wat anderen over deze tocht vertellen:
Dirk wandelde hier in maart: http://wandelbloggers.wordpress.com/2008/03/08/gr122-moer...
Clement was hier in juli: http://doetje.blogspot.com/2008/08/een-beetje-als-voorber...

19:10 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: moerbeke, blog

Op de picnic tafel.

Aan de ophaalbrugAls iemand zo in het najaar gaat wandelen, heeft men zo van die praktische problemen. HORECA-zaken zijn niet open. De picnic tafels zijn vochtig. Je kan nergens gaan zitten.
Het heeft ook onverwachte aspecten. Sommige wandelwegen zijn in de winter wel toegankelijk. In de lente en de zomer, worden de wandelaars weggehouden om het gebied aan de vogels te laten. De vogels kunnen er rusten en broeden. In de winter kunnen de toevallige wandelaars er wel doorheen. Zo was ik gisteren op het Liniepad en aan de Moervaart. Daar loopt ook de Liniewegel. Dit gebied wordt beheerd door VZW Durme, klik hier.
Even later kwam ik aan de Koudenbormbrug. Dat was tijd om uit mijn thermosfles een warme kop koffie uit te schenken. En ik had bekijks. Een kat kwam me gezelschap houden.

12:27 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)

26-11-08

Shopping biljet

Oostende stationWandelaars: Het shoppingbiljet is er weer rond het jaareinde. Dit is een goede gelegenheid om ver te gaan wandelen. Ver met de trein dan.
Leuk om naar de zee te treinen en om onze Waalse wandelvrienden te bezoeken.
http://www.b-rail.be/nat/N/tarifs/tickets/shopping/index....
Voor slechts 8 EUR (in 2e klas) reis je heen-en terug naar eender welke stad in België.

23:09 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: wandelen, nmbs

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende