31-10-08

Het heeft niet mogen zijn

GedachtenisprentjeSoms kan het leven wreed zijn.
De ene dag maakt een mens wandelplannen voor 2010. De andere ben je bezig met een wandeling voor binnen een grote week. En dan ineens .....
Voor sommige wandelaars bestaan geen plannen meer. Vanmorgen zijn we naar de uitvaartsdienst van een clublid geweest. Na een lange ziekte, waarbij zij zich steeds voorhield dat ze genezen was, werd het altijd maar erger. En dan is ze overleden.
Ze werkte graag, ze ging graag naar de voetbal of op wandel. Dat is nu voorbij.
Deze ochtend was het de uitvaartdienst. Het kerkje was te klein voor al haar vrienden en kennissen die afscheid wilden nemen. We hopen dat dit voor haar familie een steun in hun rouw betekent.

Mag ik u vragen, om nu even stil te zijn, vooraleer je doorklikt. Gewoon een klein moment van ingetogenheid voor de overledene, en voor de mensen uit je omgeving die dat ook meegemaakt hebben.

14:22 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

30-10-08

Helpersvergadering bij de Kwartels

Kwartels Koude VoetenWat een goed gevoel. Vanavond hadden we de helpersvergadering om de Koude Voeten tocht te verzorgen. De taken zijn verdeeld. Sommigen van ons beginnen al in de loop van de week. Anderen worden de zaterdag aktief. En nog anderen springen de zondag in.
Bij de laatsten ben ik. Ik help bij de startplaats. Nu sta ik eens langs de kant van de helpers in plaats van zelf te wandelen.  We hopen een 700-tal wandelaars te verwelkomen in Boekhoute. Ben je er ook bij?

Op 9 november met startplaats Het Meuleke in Boekhoute  sluiten de Kwartels het wandeljaar 2008 af. 

Ik heb de folder ingescand. Als je erop klik komt er een grotere leesbare versie te voorschijn.

21:16 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wandelen, kwartels, boekhoute

Zelzate in de vorige eeuw


Van Zelzate in 1968
Bovenstaande foto komt uit een reeks foto's van Dirk. Ik ga nog zoeken of er foto's van Jozef Hutse op het web gepubliceerd zijn.

Ik kreeg zonet een telefoontje van Dirk. Dirk wees me er op dat dit weekend in het gemeentehuis een tentoonstelling doorgaat van foto's uit het Zelzate van de jaren 60, 70 en 80. Ik zal er zeker naar toe trekken.
Voor het artikel in het Nieuwsblad. Klik hier

Vrijdagavond 31 oktober opent onze burgemeester, Freddy De Vilder, de tentoonstelling. De sprekers zijn Arlette Janssens, de voorzitster van onze heemkundige kring, en Frans Van Hoorde, de directeur van PC SintJanBaptist.
Klik hier voor het affiche.

10:59 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zelzate

Bij de Reigerstappers

Bij de Reigerstappers sept2007De wandelclubs houden contact met hun leden en sympatisanten. Daarvoor gebruiken ze ondermeer een tijdschrift. Vandaag mocht ik het blad van De Reigerstappers uit Vinderhoute ontvangen.
Het is leuk om doorheen de wandelkrant te bladeren en het is natuurlijk plezierig om te lezen dat de club nieuwe leden verwelkomt. Hoe meer wandelaars, hoe meer vreugde.

De laatste tocht van de Reigerstappers dit jaar is hun Sinterklaastocht in Merendree. Deze tocht uit de winterserie van de viggaaltochten gaat door op 7 december.
Ze staat alvast genoteerd in mijn kalender.

De clubsite van de Reigerstappers op het internet is: http://www.reigerstappers.be/ . Daar vind je meer over deze tocht.

10:40 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, reigerstappers

100 km in en rond Zelzate

Euraudax Zelzate juli 2008Hoi lange afstandswandelaars.

Vanavond hadden we in de sporthal van Zelzate een startvergadering voor een 100km voettocht in en rond het kanaal Gent-Terneuzen. Euraudax Zelzate is de inrichter. De 20-uurs tocht zal doorgaan in 2010. We zijn er op tijd bij. Verdere uitwerking volgt nog.

00:13 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: euraudax, wandelen, zelzate

29-10-08

Laat je gezicht zien

Guy Verhelst's Facebook profiel

Een boek vol met gezichten op het internet?
Als je zo wat wil laten zien wat je aan het doen bent, wat je vrienden en kennissen aan het doen zijn, dan kan dat op de site www.facebook.com

Een Amerikaanse wandelvriendin wees me op het bestaan ervan.  En toen ik er naar ging kijken vond ik kennissen op de site. Zeer leuk is dat we als wandelvrienden hiermee met elkaar in contact kunnen blijven.

12:47 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2)

Ochtendloopje in een berijpt landschap

Het zag er allemaal wit uit buiten. Het heeft licht gevroren. In de straat voor mijn huis hebben de auto's een wit dak. De mensen krabben het ijs van de voorruit weg, vooraleer ze naar hun werk vertrekken. Achter het huis is het gras mooi wit berijpt.
Leuk om weer eens een loopje te doen.
Het was rustig. Zou het nevelige weer de mensen binnen houden?
Ik kwam onderweg precies één andere jogger tegen, en 3 fietsers.

11:38 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)