31-05-08

Op wandel met De Kwartels

Zelzate watertorenVoor de eerstvolgende wandeltochten, die de wandelclub Kwartels, organiseren, verruimen zij hun wandelgebied.

Op 28 juni, dat is een zaterdag, wordt in Wachtebeke gewandeld. De startplaats is het cultuurcentrum in het dorp van Wachtebeke. Het zal een bosrijke wandeling zijn: Het Kloosterbos en het Heidebos worden aan gedaan.

En een maand daarna, op zondag 27 juli 2008, gaan in Zelzate de Canisvliettochten door. Voor mijzelf is dat een bijzondere wandeling. In deze tocht heb ik in 2002, het clubwandelen ontdekt. Het is een verrassende tocht. De Canisvliet is een natuurgebied in het noorden van Zelzate, in Nederland net over de landsgrens. De foto hierbij is van de tocht van vorig jaar, vanuit het zuiden van Zelzate. Veel wandelaars zijn verrast dat zich tussen de woonzone van Zelzate en de staalfabriek zoveel groen bevindt.

De website van de Kwartels is: http://users.belgacom.net/dekwartels/

10:30 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wachtebeke, zelzate, kwartels

Bedankt Oswald

Bestuur van De Kwartels in februari 2008De Kwartelbode is nu aan uitgave nr 3 in jaargang 25. In het tijdschrift neemt onze voorzitter Oswald afscheid. Het zal me raar doen. Al de tijd dat ik lid was van De Kwartels, was Oswald onze voorzitter. 14 jaar is Oswald voorzitter geweest. Nu willen zijn vrouw en hij wat meer tijd voor zichzelf vrijmaken. Het is hun van harte gegund. Op 1 juli neemt Erik Poppe het voorzitterschap over. Erik zal van dan af de voorzittershamer in onze Kwartelgemeenschap hanteren.  Oswald neemt niet echt afscheid. Hij blijft meehelpen.

Welkom Erik. Hartelijk dank Oswald

06:37 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwartels, wandel

30-05-08

Een gelukkig bestuur

Gelukkig bestuurAls ge zo penningmeester zijt in een bestuur komt ge soms in situaties terecht, die ge liever had voorkomen.
Na veel overleg, beraadslaging, toetsing van meningen, was de beslissing gevallen. We zouden onroerend goed verkopen. Dan duurt het zijn tijdje vooraleer alles door de administratieve molen is. Maar uiteindelijk gebeurt het dan toch.
Vandaag was het zover. De notaris zou de verkoop uitvoeren.
En op de foto zie je dan van links naar rechts een gelukkige voorzitter, een gelukkige secretaris en zeker een gelukkige penningmeester. We hadden een bedrag in ons achterhoofd. En in de openbare verkoping heeft de verkoop van twee huizen, heel wat meer opgebracht, dan we durfden hopen. Met plezier zal ik de begroting nu herzien. 
Wij zijn content, en waarschijnlijk de koper ook.

20:47 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zelzate

Eindhoven kleurt oranje

Eindhoven kleurt oranjeIk heb het niet kunnen laten. Gisteren heb ik nog eens de trein naar Eindhoven genomen. Vanuit mijn voordeelurenkaart heb ik per 2 maanden een kaartje waarmee ik gratis in Nederland per spoor mag reizen. Waarom zou ik die niet op gebruiken?
Voor deze keer had ik niet met mijn ex-collega's afgesproken, ook niet met mijn hospita. Neen,  deze keer wou ik Peter ontmoeten. Peter is een wandelvriend, die mij al heel wat over de Tweede Oorlog bijgebracht heeft. Bovendien weet hij zowat alles af van het verleden van Eindhoven. Ik overdrijf nu wel een beetje. Hij weet er evenwel genoeg van af, om er uren over te vertellen. Ook nu dus weer.

In Eindhoven zou er in de avond gevoetbald worden, en hoewel het vroeg in de middag was, kleurde het straatbeeld al oranje. De foto hierbij is op de markt genomen. Net na het middagmaal. Voetbal interesseert me niet, maar het is wel aangenaam om de sfeer te proeven. Hier was de kleur oranje. De Denen kwamen we op Stratumseind tegen. Het was vriendschappelijk. Supporters van beide ploegen zaten op hetzelfde terras. Zo hoort de stemming voor en na de voetbalmatch  te zijn.

Laat me even op Peter terug komen. We hebben elkaar goed bijgepraat. De volgende keer dat we elkaar ontmoeten, zal in Bastogne zijn, op het einde van juni.
En ik heb zo een beetje de indruk gekregen dat het internet er een wandelverslaggever zal bij krijgen. De reakties die Peter plaatst op verschillende wandelbloggen worden goed ontvangen. Misschien wordt Peter nu ook een schrijver bij www.beneluxwandelen.eu met een special focus op Noord-Brabant.

14:28 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandel

Wat een ontzetting

Soms komen er van die mededelingen in het nieuws, waarvan ik mij afvraag of het niet uit een geschiedenisboekje geplukt is.
Zo nu weer:

Mensenhandelaars leiden schipbreuk. Vier vrouwen spoelen aan op een eiland waar alleen mannen wonen. Duizenden mannen leven op een eiland waar geen vrouwen mogen komen. En het is niet eens in een ver land: Het gaat over een eiland in Griekenland, en vier Moldavische vrouwen. Monniken ontdekten tot hun ontzetting de 4 vrouwen op zondag 25 mei 2008. Het eiland is de berg Athos. Volgens de Griekse wet kunnen de dames een gevangenisstraf van 2 jaar krijgen. Maar "They were forgiven" staat er ook in het artikel.

Bovenstaande komt niet uit een stripverhaal, maar het is werkelijkheid: http://uk.reuters.com/article/oddlyEnoughNews/idUKL267359...

09:56 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: athos

Die Soete Beese is nog zoeter in Landegem

StartzaalZondag ga ik wandelen in Landegem. De Buitenbeentjes richten er hun Soete Beese tochten in.
Als ik ergens ga wandelen, zoek ik eerst wat  met Google. Zoals vrijwel altijd, vind ik nu ook heel wat interessants, en leuke dingen. Klik hier voor de link naar zo een berichtje. De schrijver heeft jammer genoeg zijn schoenen aan de haak gehangen en put nu uit de oude doos.
De inrichters hebben hun schoenen niet opgeborgen. De tocht gaat nu al voor de 26ste keer door. En bij de vele wandelaars zal ook ondergetekende zijn.
De foto hierbij is van vorig jaar, na de wandeling. De wandelaars wonen vlak bij mij.

08:44 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: landegem, buitenbeentjes

29-05-08

Wandelen in een team

Wandelen is een individuële sport. Wandelen is voor een verstokte individualist als ik, dan ook ideaal. Het is heerlijk om aan eigen tempo te wandelen. Het is nog heerlijker om dat individuële wandelen te samen met vele anderen te kunnen doen. Ook in massa-wandelingen kan ik "alleen" wandelen.
Dat gezegd zijnde is het ook aangenaam om in een team te wandelen. Samen wandelen in een klein groepje. Je ziet vele wandelparen: man en vrouw, wandelvrienden, broer en zus. Je ziet ook grotere groepjes: een persoon of 3 of 4.
Het is zeer aangenaam om zo in een groepje te wandelen. Dit jaar heb ik het opnieuw opgepakt, met het oog op de OXFAM Trail Walk. Dan willen we wandelen in teams van 4. Dat betekent: rekening houden met elkaar. Het tempo op elkaar afstemmen, de taken een beetje verdelen. Zelfs voor iemand als ik, is dat aangenaam, Hoewel ... het gaat mij niet goed af. Ik moet het leren. Ik moet er aandacht voor hebben. Maar dat lukt wel.
Met De Doetjes gaat het in mijn ogen goed.

Diederik tijdens de rustZondag in de Diederikstocht vormde ik met anderen een andersoortig team van 4. Andersoortig in die zin dat we geweldig van elkaar verschillen.
We waren dus met 4. Michel was een van ons. Michel heeft al een 10-tal keer Bornem meegedaan. Michel is blind. Hij ziet niets. Michel was onze gangmaker. Hij bepaalde om zo te zeggen het tempo. Ik was zijn begeleider. Twiggy is een ervaren wandelaarster. 100 km is niets voor haar, en ze gaat deze zomer Nijmegen meedoen. Zij was mijn begeleidster. Als ik iets over het hoofd zag, verbeterde ze mij. Onze 4de man was Gunther. Gunther had last van zijn knie en daardoor was hij de man die ervoor zorgde dat we niet overdreven.  Hij was om zo te zeggen onze bewaarengel. Zo onderling verschillend, vormden we toch een goed team, volgens het principe samen uit, samen thuis.
Op de foto links Michel en rechts Gunther. Twiggy staat er niet op, die was net consumptiebonnen halen. En ik sta er niet op. Ik nam de foto.

02:00 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (3) | Tags: wandel

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende