28-04-08

Bijna met 10.000

Bijna 10.000 wandelaars waren er in de Tweedaagse van Blankenberge. 

Zelf was ik gisteren bij de vroege vogels.  We hadden een vroege trein genomen zodanig dat we om 8 uur konden starten. We passeerden vlot de inschrijving. De tijd dat we moesten wachten om de startscan te passeren, konden we goed gebruiken om verschillende wandel kennissen goede dag te zeggen.
We waren met zijn 3-en. Mijn ene zoon was vlug weg. Die wou een groot stuk van de wandeling hard lopen. Die zouden we verder ook niet meer zien.
Mijn oudste zoon en ik gingen te samen wandelen.  Het was de 1ste keer dat hij meer dan 30 km zou stappen.  We zetten dan ook behoedzaam aan. Om 18 uur moeten we binnen zijn, We hebben dus ruim de tijd.
Langs de zeedijk stappen we de duinen van de Fonteintjes binnen. En dan wandelen we in de richting van het achterland. We trekken naar Lissewege.
Evenals gisteren biedt zo een wandeling de kans om vele mensen te ontmoeten.
We slaan langs een mooi kanaaltje even de dorpskern van Lissewege over, om naar de befaamde middeleeuwse schuur van Ter Doest te gaan. Daarna scheiden wij, die de 42 stappen, ons van de 24 af, om het Boudewijnkanaal over te steken.

Blankenberge 040 OostkerkeHier brengen de pijlen ons naar een stukje West-Vlaanderen dat ik nog niet vaak bewandeld heb. Op het mee gekregen kaartje zie ik dat we naar het Schipdonkkanaal trekken. We gaan tot vlak bij Damme. Voor ons zie ik vele auto's geparkeerd en heel wat beweging. Hier is wat aan de hand.
Een klein meisje vertelt ons dat het vandaag kanaalfeesten zijn. Optredens aan het water. Bijeenkomsten van ruiters. Huifkarren en fietsers delen onze paden. De feestelijkheden geven de tocht zo net wat meer. Het is genieten. In Oostkerke nemen we de tijd voor een grote rust.
Dan vangt de terugweg aan. In Lissewege verorberen we het laatste deel van onze lunch, en dan is het echt weer terug naar de aankomst.
Ons tempo ligt er evenwel een beetje uit. Veel wandelaars steken ons voorbij, wat dan telkens weer de gelegenheid biedt om wat te babbelen. En na een kort verblijf in de tent op Uitkerke, zijn de laatste 2 kilometers snel afgestapt. Mijn zoon krijgt voor zijn dag deelname een badge, en ik, omdat ik 2 dagen meegewandeld heb een medaille.

Volgend jaar is de Tweedaagse van Blankenberge weer in mei, zoals we het gewoon zijn. De datums: 2 en 3 mei 2009.

14:35 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wandelen, blankenberge, tweedaagse

Langs het strand, en de duinen met de Tweedaagse

Blankenberge 031 namiddagDe Tweedaagse van Blankenberge, heeft veelal een dag waarbij de klemtoon op het strand en de duinen ligt, en een tweede dag waarbij het achterland met de polders het voornaamste wandel doel uit maken. Dit tenminste voor de wandelaars die een wat langere afstand kiezen. De 6 km, blijft so wie so in Blankenberge.
Zaterdag had ikzelf voor de 42 km gekozen. Iets na 9 begon mijn tocht. De groene bordjes met de witte pijlen brachten ons langs de sporthaven naar het strand. Ja, daarvoor ga ik naar de kust gaan wandelen. Langs het strand wandelden we naar Wenduine. Daar vulden we de drinkfles die we bij de start meegekregen hadden, met water. Zo vroeg in de ochtend, pik ik nog geen terrasje. Nadat zich ook de 24 km van ons had afgescheiden, werden wij verder langs duinen en strand naar Den Haan gestuurd. Het losse zand maakte het stappen soms moeilijk. Maar wie wil er nu over de macadam lopen, als er zulke mooie zandpaden zijn?
Weer samen met de 24 trokken we nog een eindje door de polders achter de duinen.
Hier en daar was er al een wandelaar die wat verbrand was. Het was zo een mooi zonnetje, en met het zacht windje erbij. Het zou zonde zijn om de broekspijpen niet af te ritsen.
Een van de redenen om aan de 2daagse van Blankenberge deel te nemen voor mij is de ontmoeting met wandelaars die ik in andere landen leren kennen heb. Dat is nu het voordeel dat de wandeling van Blankenberge een IML wandeling is.
Als we in de namiddag vlak voor de aankomst nog over de dijk stappen, mogen we ons verheugen in de belangstelling van de andere toeristen.
Veel wandelaars blijven in Blankenberge slapen. Ze maken er een weekend van. Ik ga echter op en neer met de trein. En ook nu heb ik weer geluk. Met een extra-trein kan ik huiswaarts sporen.

13:26 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wandelen, tweedaagse, blankenberge

Boekenlijst aangevuld.

Camino 019 Aan de zij ingang van de kathedraalGoede dag,

Ik heb mijn lijst met boeken over de tocht naar Santiago de Compostela aangevuld. Er lag nog een boek in mijn slaapkamer. Die is nu ook naar de boekenkast verhuisd.

Mijn boekenlijst, staat bij Google Documents. Klik hier.

08:03 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: camino

27-04-08

Blankenberge, de zondag van de 2daagse

Blankenberge 045 AankomstWe zijn aangekomen. We stapten 9 uur over een tocht van 42 kilometer. We begonnen de wandeldag aan de dijk, en doorheen de duinen. De hoofdmoot vandaag lag in de polders met Lissewege als scharnierpunt. We hadden een extra traject langs Dudzele, het befaamde restaurant de Siphon van Damme, en Oostkerke. Zo konden we in onze wandeling mee genieten van de kanaalfeesten aan het Schipdonkkanaal.

21:05 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blankenberge, wandel, tweedaagse

26-04-08

Blankenberge, de 1ste dag van 2

Vanmorgen om 9 uur begon ik aan de 42 km wandeling in Blankenberge. Het was echt mooi weer om aan de kust te zijn. De extra kilometers brachten de wandelaars langs het strand en de duinen van De Haan. Het was de moeite. vandaag. Morgen ben ik er weer bij.

21:14 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blankenberge, tweedaagse, wandel

Ploeg 53 en ploeg 66

Het was gisteren, wel de OXFAM Trail Walk dag in mijn straat.
De Doetjes, de ploeg waar ik van deel uitmaak, werden geïnterviewd en gefotografeerd door reporters van Het Nieuwsblad.
Even verder in het kerkgebouw maakten de Roosmarijntjes alles klaar voor hun benefiet. Een koor uit Heusden bracht 's avonds volksmuziek uit 27 verschillende landen.
Steun OXFAM. Klik hier voor ploeg 53 en hier voor ploeg 66.

06:02 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wandel, oxfam

24-04-08

Mijn kaaswandeling op You Tube

Terwijl ik toch bezig was, heb ik gelijk ook het filmpje op You Tube geplaatst. En dat zal het nu worden denk ik.
Het is in ieder geval eenvoudig. De foto's aan elkaar hechten met Movie Maker. Een titel pagina aan toevoegen. Nu nog nakijken of er wat meer mogelijkheden zijn om teksten toe te voegen. En dan het fimpje uploaden naar You Tube.


22:16 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wandel, drevetrotters, zonnebeke

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende