29-02-08

De laatste dag

vaarwel
Vandaag was het mijn laatste werkdag.

Van deze collega's heb ik afscheid genomen.

Zo een schrikkeldag leek me een goede tijd om vaarwel te zeggen.

21:13 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (3)

27-02-08

De nationale wandeldag

tent StekeneTerwijl politiekers maar blijven discussieren over overheveling van bevoegdheden, trekken verschillende wandelorganisaties op hun manier hun besluiten. Ze organiseren een "nationale" wandeldag. Ik kan me niet van de indruk ontdoen, maar als we een bepaalde madam zouden uitnodigen om een 100 km mee te stappen, zij eens te meer "NON" zou zeggen.
Nu dat weten we. De ene wandelaar is de andere niet. Er zijn fanatieke wandelaars, en er zijn normale wandelaars. Een moeilijke opgave voor de inrichters van wandeltochten.
Als ik nu in de verschillende websites en logs kijk, mogen de inrichters tevreden op hun organisatie terug blikken. Duizenden mensen hebben ze op 24 februari doen wandelen.

Was je erbij?
JA -> Dan weet je wat ik bedoel.
NEEN -> Zit er niet mee. Je hebt wel wat gemist, maar er  zijn veel meer mogelijkheden om te wandelen.

Volg het gebeuren op:

23:18 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandel, wandelen

25-02-08

Stekene verleid door de poëzie, verleidde de wandelaars.

Reynaert's Morgens in de vroegte, nam ik de eerste bus. De ochtendbus brengt de staalarbeiders uit de nachtploeg weer huiswaarts. En een vroege vogel als ik zit ook op de bus. Ik wil naar Stekene. Vandaag 24 februari 2008, gaat in dat Waaslandse dorp het Oost-Vlaamse luik van de Nationale Wandeldag door. Zo een dag is een hoogtepunt voor de clubwandelaar. De wandelaar wordt uit de winterslaap ontrukt. Het wandelseizoen begint weer.

Als ik in Stekene aankom, is alles klaar. Parkeerwachters leiden de auto's naar de parkeerplekken. En het is nog niet eens 7 uur als ik aankom. Binnen staat een ganse groep helpers paraat. Je ziet het zo. Duizenden wandelaars gaan ze hier opvangen, en over de verschillende wandeltrajecten loodsen. Ik schrijf me in, en geniet alvast bij de koffie van gesprekken met Gentenaars. Een paar Florastappers zijn vorig jaar betrokken geweest bij de Nationale Wandeldag, die weten wat voor werk en inspanning dat vraagt aan de inrichtende club. De Postiljonners moeten het volgend jaar waar maken. De inleidende gesprekken hebben ze al achter de rug, en als het hier afgelopen is, kunnen zij de taak overnemen voor 2009.

wandelpijlOm 7u30 mogen we starten.
Het is dan nog wat donker. Maar toch klaar genoeg om het proces van Reintje de Vos, vlakbij de Gelaagputten te volgen. En wat zou een wandeling door Stekene zijn zonder de Gelaagputten? Duidelijk gele borden geven de splitsing aan. Ik mag rechtsaf langs deze putten. Ik heb voor de 20 km gekozen. Het is een ochtendwandeling voor mij. Het vogelvolkje ontwaakt en zorgt voor de muzikale begeleiding. Die vogels zullen zich binnen een paar uur kunnen verwonderen aan de bijna 10.000 wandelaars die doorheen Stekene zullen trekken. Omdat ik nogal vroeg ben. Kan ik rustig van de wandeling genieten. Ik ben voor de grote massa wandelaars die met busladingen tegelijk door de wandelclubs gelost worden.
Zo kan ik van de twee aspecten genieten: een ongestoorde rustige wandeling, en dan bij het binnenkomen de grote massa volk. Hier wat bijbabbelen, daar een woordje wisselen. En dan moet ik me nog haasten of ik mis de bus naar huis.

Dat was nu eens een hoogdag voor het clubwandelen. Alle elementen zaten erin: een mooi parcours, afwisselende zichten. Aarden wegen en verharde paden. Mooie en ruime rustplaatsen. Een goede bevoorrading. De mensen van de Smokkelaars waren behulpzaam, snel en vriendelijk.
Het is een formidabel fantastische wandelervaring die de inrichter ons aangeboden heeft. Ik wil hen daarvoor proficiat wensen. Met zo een start gaan we zeker een fijn wandeljaar tegemoet.

18:57 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (6) | Tags: aktivia, wandel, smokkelaars, stekene

België in zijn blootje

Di RupoZaterdag waren mijn zoon en ik en nog een 80-tal andere mensen naar het cabaret. Karel Declercq trad op. De Zelzaatse fondsen (Vermeylenfods, Davidsfonds, Willemsfonds) hadden hem uitgenodigd een avond te verzorgen. Hij bracht het gezellig. Het was komisch, het wekte de lach op. Soms moesten we bij de pinken zijn, om zijn woordspelingen en allusies goed te begrijpen. Hij bracht ons gedurig tot het lachen, en vele politici moesten het ontgelden.

In het cultureel centrum van deze kant van Zelzate, bracht hij ook ons eigen typisch Zelzaatse situaties naar voren. En ook hier wist hij ons tot glimlachen, en uitbundig gelach te brengen.

De artiest heeft zijn website op: www.kareldeclercq.com

09:58 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cabaret, davidsfonds

24-02-08

Vlaanderen kan niet binnen blijven.

2008-02-24 Wandeldag

Vanmiddag was ik op een verjaardagsfeestje, en vanmorgen was ik op de wandel. Mijn keuze was op Stekene gevallen. Ik koos er voor de 20 km.

Wat heb ik aan die tocht plezier beleefd.

Mijn foto's heb ik al op het web geplaatst. Mijn reeks begint in stilte met een impressie van de wandeltocht. En dan tracht ik meer de wandelaar in beeld te brengen. Enkele van de duizenden wandelaars passeerden voorbij mijn lens. 

21:03 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandel, smokkelaars, stekene

Wie naar buiten kijkt, droomt

Over Compostela ganger Luc uit Hamme ontvang ik geen nieuws meer.
“Wie naar buiten kijkt, droomt.  Wie naar binnen kijkt, ontwaakt.”
Dat is de laatste zin in zijn blog. 31 januari 2008 vermeldt zijn bericht van 13 februari.
Ondertussen gaan anderen op weg. Van een clubmakker kreeg ik wat links door:
http://maria.lutjebroeker.nl/index.php
http://opnaarsantiago.blogspot.com/

19:10 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandel, santiago, compostela

Zondag 24 februari = Nationale Wandeldag

Het is zondag 24 februari 2008. Vandaag start het wandelseizoen.  De nationale wandeldag gaat door in de verschillende provincies.

  • Zwevegem, West-Vlaanderen, AKTIVIA
  • Stekene, Oost-Vlaanderen, AKTIVIA
  • Oud Turnhout, Antwerpen, Vlaamse Wandelfederatie
  • Beringen, Limburg, Vrije Vlaamse RecreatieSporten
  • Zoutleeuw, Vlaams-Brabant, Vlaamse Wandelfederatie

Ik kies voor Stekene. Ik ga bij de Smokkelaars wandelen.

01:15 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wandel, stekene, smokkelaars

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende