30-09-07

Ledegancktochten

ZwammetjeAl een paar jaar zijn de Ledegancktochten van de Reigerstappers een vaste waarde in mijn wandelprogramma. Deze wandelclub uit Vinderhoute laat hun herfsttocht vanuit Eeklo starten, en nemen het Leen in hun trajecten op. Vroeger vertrokken ze vanuit een school aan de Dullaert, nu is een schooltje aan de sporthal hun vertrekplaats.

Iets na 11 zette ik aan voor de wandeling van bijna 23 kilometer. Eerst werden we Eeklo uitgeleid om een mooie tocht door het Leen te maken. Twee zaken markeerden de tocht door dit domein:

  1. De mooie kombinaties van het licht dat door het bladerdak in het bos doorsijpelt, en zo magnifieke beelden van licht en duisternis creëert.
  2. De rijkdom aan paddenstoelen langs de kant van de weg.

Het bos vormde een mooi contrast met de extra lus door het open veld in Oostwinkel. Hier waren het de 3 windmolens die deze lus markeerden. Dit traject ten westen van het Schipdonk kanaal was alleen in de 20 opgenomen. Het was een eenzaam stuk. Aan het kanaal wat fietsers, en van het kanaal weg telde ik slechts 2 wandelaars en 2 fietsende jongens. Wat een contrast met het stuk doorheen het Leen. Hier was heel wat meer volk. Behalve de clubwandelaars waren er heel wat kuierende dagjesmensen.

Het Leen is altijd de moeite waard. Zeker in de herfst. Daarom wandel ik hier zo graag.

19:24 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: wandel, eeklo, reigerstappers

J & J, waren ook in het Leen

SoepMetBroodOnze Bezige Bijtjes waren ook op wandel bij de Reigerstappers. En ze hebben op hun log een prachtige foto van parelstuifzwammen staan. Het spijt me een beetje dat ik hen niet ontmoet heb. Maar ja, dat zal iets voor in de toekomst zijn.
Klik hier of hier.

De wandelclub heeft er een verzorgde tocht van gemaakt. En tijdens de rust in Oostwinkel heb ik me de boterham en de soep goed laten smaken.

De Reigerstappers hebben hun URL op: http://www.reigerstappers.be/

19:04 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandel, reigerstappers, blog

Een zonnige wandeling op een zonnige dag

MadouWandelen in ons Belgenland biedt genoeg afwisseling. Stapte ik gisteren druipnat door de regen, vandaag was het weer een zonnige dag. Mijn vrouw en mijn dochters trokken naar Gent voor de Flikkendag. Ik nam de bus naar Eeklo om met de Reigerstappers te wandelen.

Een groot gedeelte van de tocht stapten we door het Leen. Een pracht aanbod aan paddenstoelen, kregen we hier te zien. Ik heb er heel wat gefotografeerd, en verwijs hier graag naar een fotoreportage van Caroline die vorige week heel wat paddenstoelen in beeld bracht en benoemde. Kijk maar op haar site in verband met het Meetjesland. Klik hier

17:09 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: paddenstoel, reigerstappers, eeklo, wandel

Digitaal wandelen

Er wordt nogal wat afgewandeld in ons Vlaamse land, en daar buiten.
Er er worden nogal wat digitale foto's genomen.
Bij mijn galerij op Picasa, staan er al 13 favorieten.
Net toegevoegd is Ronny, met zijn: http://picasaweb.google.be/digitaal.wandelaartje

09:52 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: picasa, wandel

29-09-07

Een mooie maar moeilijke tocht

2007-09-29 Land van Rhode tocht

De land van Rhode-tocht is mij al vaak aanbevolen. Die staat dan ook op mijn verlanglijstje. En nu is het er eindelijk van gekomen om ze te stappen. Het is een uitdagende tocht geworden. Mooi maar moeilijk. Om 7u55 zette ik aan. Ik had startnummer 231. Uiteindelijk zouden we met 246 wandelaars de 50 km beginnen stappen.
Met de WSV LAND VAN RHODE had ik nog nooit gewandeld. En nu heb ik de wandelclub leren kennen als een groep mensen die mooi en verzorgd werk afleveren. De verzorging was tot in de puntjes geregeld. Als eten kregen we o.m. taart, fruit, pannenkoek, belegd broodje. De bepijling was optimaal. Met dat regenweer kijkt een mens soms een beetje teveel naar beneden, om te zien waar men de voeten veilig kan neer zetten. Een wandelpijl wordt dan soms over het hoofd gezien. Maar geen nood. Er waren bevestigingspijlen genoeg.
Met de regen is het gevaarlijk om op een rustpost te blijven hangen. Mijn poncho heeft goede diensten geleverd. Ik weet niet hoelang het geleden is dat ik mij door zo een slijkerig gedoe moest sleuren. Maar een collega wandelaar merkte op dat zij in de 4daagse van het Heuvelland nog erger mee gemaakt heeft. Overigens werkte het slechte weer niet op het humeur van de wandelaars. Iedereen bleef goedgemutst. Wel moesten er een paar wandelaars gedepanneerd worden. Door het slechte wegdek lag het tempo soms zo laag, dat die niet meer op tijd binnen konden zijn.
Om 17u47 was ik binnen. Maar wat was ik vuil en bemodderd. Het ergste trachtte ik te verwijderen.
Ik wou de trein van 18u20 nemen. En toen we naar het station gingen, kwamen er nog altijd wandelaars binnen.


Voor mijn foto impressie klik op de foto links boven in dit bericht.

22:42 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (4) | Tags: melle, wandel, regen

In een afspanning in Munte

MunteIn het derde traject van onze wandeling in het land van Rode, kwam ik Nestor tegen.

In een oud café in Munte, hadden we na 21 km stappen onze 3de controle en rust. We legden onze regenkleding af. En gingen er even bij zitten. Nestor zit hier rechts van mij. Nestor is een Ijsetripper. Hij neemt veelal foto's tijdens de wandeltochten die hij maakt.
Zijn foto's publiceert hij op Picasa: Dat is zijn URL: http://picasaweb.google.be/nestor756

Nestor is ook een medewerker van Beneluxwandelen. http://www.beneluxwandelen.eu/

21:25 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandel

Goed gestapt, dan mag het in de gazet.

Laatste trajectOp zo een wandeling kom je altijd mensen tegen die ook hun wandelervaringen op het internet plaatsen.
Onder de 50-km stappers was vandaag ook Helga.
Helga heeft een eigen internet site op: www.goegestapt.be
Helga werkt ook mee aan de wandelgazette: http://www.wandelgazette.be
Het zijn de mensen die 35 jaar geleden onder de toenmalige VWJL (nu AKTIVIA) hun schouders hebben gezet, die nu achter deze wandelgazette staan. De site is bedoeld voor alle elementen die hun hart op de juiste wandelplaats hebben.

21:00 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandel, aktivia