04-09-07

Een witte wachter over de Scheldevallei

Asselkouter2 september 2007. De eerste zondag van de septembermaand is het de tofste zondag van de maand. Op die zondag is het De Gordel, het fiets- en wandelgebeuren rond Brussel.  Dit jaar kies ik er niet voor. Ik kies voor de Merelbeekse wandeltochten. Met een vroege bus rijd ik er naar toe, en kan om 8u30 al aanzetten voor de 42,6 km.  Dat wordt een flinke wandeldag. Het is goed weer, en al een hele tijd droog geweest. Ik stap in het begin een eind met wat clubgenoten en nadien wissel  ik van gezelschap. Ook dat duurt niet lang, want mijn wandelmaat heeft een korter traject dat hem naar Bottelare brengt. Mij traject voert naar Munte, gedeeltelijk over de GR122. In Munte is het een komen en gaan. Ik ontmoet er Marc, met wie ik de Gilboa Mars in Israel gestapt heb. En ik blijf ook wat praten met de mensen van onze buurclub: de Trekvogels. En dan weer rond in een puur landelijke lus, waarbij een reeks (militaire ? ) antennes omcirkeld worden. Het is nu voor een stuk de Assel kouter wandelroute (zie voor deze tocht ook de tekst van Ambigirl op: http://ambigirl.skynetblogs.be/post/4874198/asselkouter-w... )
KerkenpadNa een 2de keer rust in Munte gaat het nu richting Bottelare. De bredere aarden landwegen maken nu plaats voor de smalle kerkpaden, en zo komen we aan het dorp. In Munte had ik al soep gedronken, en dat doe ik nu weer. Met een broodje prepare erbij. Het is middag, en volgens het schema heb ik 18,4 km afgelegd. Nu krijgen we een lus die met huizen kijken begint maar ons dan ineens in het Bruinbos brengt. Verrukkelijk. Het pad is overigens voorzien van houten balken, wat het wandelen gemakkelijk maakt, op stukken die anders misschien onbegaanbaar zouden zijn. In de Makkegem straat kreeg ik echter last van zinsverbijstering. Zie ik daar in de tuin een tijger ? Dat er in het Land van Rode roze olifantjes rond lopen wist ik wel, maar ook tijgers ??? Nu het antwoord was wat eenvoudiger. De parcoursmeester leidde ons langs een van de plekken “Culturode”, en die tijger was het werk van een Schelderoodse kunstenaar. Bij de volgende rust trakteer ik me maar met een Delirium TremensDelirium Tremens. Niet duur trouwens. De mensen van de wandelclub hanteren democratische prijzen.
Los daarvan spreekt het me geweldig aan dat zoveel mensen, die ik als wandelaar ken, nu als helper bezig zie. Het is echt plezierig, zoveel bekende gezichten te zien in een andere rol.
Weer weg. Nu gaan we via het Gentbos, dan langs een parkachtige woonomgeving en Kwenenbos richting Scheldevallei. Op de Groenendael weer rust. 30 km zit er op, en nu Scheldehebben we van de 42 nog een extra lus richting Schelderode. Ik kom vrijwel geen wandelaars tegen in deze lus. Wel veel fietsers. De Witte Wachter = de Schelderomolen trekt veel volk. De bovenkruier is bevlagd en versierd.
Na een laatste rust gaat het nu weer naar de start in Merelbeke. Eerst langs oude Schelde armen en dan langs de huidige Schelde. Tot op het laatst krijgen we smalle grintwegjes voorgeschoteld.
Mens ... dat was een wandeling om van te genieten. En we hadden het weer wel mee ook.
De URL van de wandelclub is: http://www.pwcmerelbeke.be/

03:45 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandel, merelbeke, pwc, postiljon

De commentaren zijn gesloten.