24-06-07

Van Bavigne naar Bastogne

MESA, De 2 de etappe op donderdag

De schoenen zijn gepoetst. De kleren zijn gewassen. De slaapzak hangt te luchten.

Het is weer voorbij die mooie tocht in de Ardennen.

Stilletjes aan slaag ik er ook in de foto's op het web te plaatsen.

De reeks van de tweede etappe is er ondertussen ook. Klik op de foto.


Rond half zes wordt ik op de donderdag wakker. Vandaag vertrekken de bussen wat vroeger. De colonne brengt ons naar Bavigny. Zo te zien een vakantie oord aan het meer van de Boven Sure, in het Grootherdogdom Luxemburg. Vanaf de bus hebben we al magnifieke panorama’s. Dat belooft voor de wandeling.
Eens uitgestapt  vertrekken we beneden en trekken dan  boven om weer naar het meer toe te dalen. We moeten langs een redelijk smal pad, waar hoogstens 2 mensen naast elkaar kunnen lopen. De groep rekt zich dan ook snel uit. En het begint dan ook nog te regenen. Gelukkig niet voor lang.
Aan de aanvliegroute van een vliegveld blijken we in Harlange te zijn. Hier wordt alles in gereedheid gebracht voor een plechtigheid aan de kapel van Onze Lieve Vrouw van Fatima, om de bevrijding van de nazi-onderdrukking te herdenken.
We zitten echt in Luxemburg. Letzeburg noemt het hier. Dat zien we aan de opschriften op verschillende herdenkingsplaten.
Na een tiental kilometer komen we in België. Weer hebben we vandaag een bosrijk parcours over grotendeels onverharde wegen. 
De MESA is er voor iedereen. En ik wil dan ook een speciaal team vermelden. Met speciaal geconstrueerde rol- en draagstoelen, weten ze onze minder mobiele anders validen, een gevoel van avontuur mee te geven.  Met hun speciaal geconstrueerde tuigen, kunnen ze moeilijk terrein aan. De helpers kunnen dragen, rollen, slepen, al naar gelang de omstandigheden dat vereisen.
Ondertussen naderen we Bastogne en Peter Heesakkers vertelt honderduit over de bevrijding van 1944/1945. Ik steek er heel wat van op.
Op het einde koop ik alvast een T-shirt van de 41ste editie van deze tocht. Er is me verteld dat als men te lang wacht, ze al uitverkocht kunnen zijn. Dan speel ik liever op zeker.
En na nog wat gebabbel met bekenden, kan ik de bus naar Marche weer opzoeken.

12:19 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wandel, mesa, bavigne, bastogne

Commentaren

Heel mooi, Het moet een heel mooie wandeling geweest zijn, de fotoreportage met Picassa is bijzonder geslaagd.

Gepost door: freddy11 | 26-06-07

De commentaren zijn gesloten.