09-06-07

Soete Beese tocht in Landegem.

Een van de mooie tochten in het Gentse is de Soete Beese tocht. De aardbei is de soete bese. De wandeltocht is de wisselbekertocht van de Buitenbeentjes. En dit jaar een jubileum tocht: De 25ste editie.
We stappen af in het NMBS station van Landegem, en terwijl we naar de startplaats stappen, komen ons al wandelaars tegemoet, die zijn al gestart.
Bij de inschrijving kies ik voor de 32 km.
De eerste 6 km, doen we tesamen met de 7 km stappers. We hebben een mooi padje (de Slodderspook wandelroute) dat ons naar Merendree brengt.
en keren dan via een verwilderd pad langs de Oude Kale terug te keren naar Landegem. Voor rolstoelers was dat traject vrijwel onmogelijk, die kregen een alternatieve route aangeboden. Terug in de startzaal, mogen we het vervolg delen met de 25 km stappers. Tussendoor opgemerkt dat er ook tochten van 12 en 18 km uitgezet zijn. We worden via landelijke paadjes naar Nevele Wielertoeristengeloodsd. Boven ons hoofd zijn paragliders met hun sport bezig, en waar we op de grote weg stappen, delen we die met de fietstoeristen. Zo te zien ook een gezellige bende van glunderende jongens en meisjes in spijkerbroek, tot even blijde mensen in fietskleding.
Rust in NeveleWe kunnen ons in de rustplaats verheugen op de mooie klanken van een harmonicaspeler, maar ik besluit om nu door te stappen. De wandelpijlen brengen ons ondermeer doorheen het landelijke dorpje Meigem. En dan komen we via een bosrijk stuk weer in Nevele. De 25 splitst zich nu even van de andere afstanden af, en  we wandelen naast het kanaal.
De rust in Vosselare is enkel voor de langere afstanden. Hier neem ik de tijd om soep en brood te kopen, en op te eten.
Terug naar Landegem wordt het steeds drukker, als ook de kortere afstanden zich weer in voegen. En uiteindelijk komen we weer in de startzaal. Velen genieten hier van een aardbeibier of een reuze ijs met aardbeien en slagroom. En ze luisteren ondertussen naar het muzikaal programma.

10:10 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandel, landegem, buitenbeentjes

De commentaren zijn gesloten.