09-06-07

25 mei, Parijs-Tubize, de aanvang

Au PaysanOp donderdag 24 mei neem ik de trein naar Tubize. Het is markt ginder, en achter de kramers zie ik de café Au Paysan. Dat café is het lokaal van waaruit we met Les Roses Noires voor een vierdaagse voettocht gaan vertrekken. Het is er rustig. Ben ik nog zo vroeg? Ik zie aan een tafeltje Martine en Mario zitten. En schuif bij. In de loop van de middag komen steeds meer wandelaars binnen. Veel bekende en onbekende gezichten. Ik ga nu eerst een eindje verder wat eten, en zorg dat ik voordat de bus er is, terug ben. De bus brengt ons in de richting van Disneyland Parijs. Dit is echter niet ons doel. Wel een sportzaal vlakbij van waaruit onze tocht zal aanvangen.
De slaapzak uitrollen. Ik heb een onrustige nacht. En dan de vrijdag om 3 uur in de ochtend worden we gewekt. Nu gaat het echt beginnen. Iets voor vijf uur stellen we ons op achter de wagen van de inrichters. De tocht van 292 km zal beginnen. Eerst herdenken we met een minuut stilte een man, met de naam Raoul, die vele tochten begeleid heeft, en er nu niet meer is.
We volgen een tijdje de wagen, tot wanneer die zich langs de kant zet, en iedereen op eigen tempo verder kan.
Langzaam aan stappen we uit de bewoonde moderne wereld. We laten de Marne vallei achter ons en komen in een gebied met Romaanse kerkjes uit de 10de, 11de en 12de eeuw. De boerderijen lijken ook wel eeuwenoud. Nanteuil
De wandelpijlen loodsen ons door redelijk verlaten gebieden. Ook de dorpjes waar we bevoorrading hebben zijn stil en rustig. In Nanteuil, een wat grotere plaats hebben we de middagrust. Ik snap het niet goed. Ik ben er om 5 na 11. Dat is een tempo van 6,3 km per uur. Zo snel stap ik gewoonlijk niet.
In de middagrust kunnen we genieten van een lekkere soep, en een heerlijke koude schotel. En ondertussen komen ook de tragere stappers binnen. Ook deze hebben een hoog tempo, goed boven de 5 km per uur.
Om kwart voor een vertrekken we voor de tweede etappe van die dag. Het landschap is er een van grote akkers, met graan of groente. Weinig bomen. Dat doet ons onder de brandende zon naar wat schaduw snakken.
Gelukkig is er om de 5 km bevoorrading. Ik heb nogal wat water afgedronken. PierrefondsHet is drukkend. Het is dan ook met veel plezier dat ik het kasteel van Pierrefonds voor ons zie. Hier zullen we de nacht doorbrengen. Maar nu eerst een lekker koude douche, om al het zweet af te spoelen. Ik ben net uit de douche als het toch wel begint te stortregenen. Ik moet dan ook onder de paraplu van Clement naar de eetzaal lopen.
Na de maaltijd heb ik geen moeite om in slaap te vallen.

Voor de fotoreeks kijk op:  http://picasaweb.google.nl/gverhelst/ParisTubize1steDag

11:23 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: roses noires, tubize, wandel

Commentaren

geachte,

graag had ik me dit jaar ingeschreven voor de 4daagse van parijs naar tubize,maar ik vind het juiste internetadres van de organisatie niet.
Is het aub mogelijk deze even door te mailen?

met dank,

Yves peeters


P.s. profiat met u vorige wandelprestaties

Gepost door: yves peeters | 24-03-14

De commentaren zijn gesloten.