30-05-07

Middagrust in Boué

Even verpozen We zijn nu in Boué. Het is de middagrust van de 3de dag van de 4daagse. We hebben al 200 km gelopen, en nog 100 km te gaan. Op de zondagmiddag nog 40 en op Pinkstermaandag de laatste 60.
De vermoeidheid slaat toe. Waar ik zit komt net de dokter. Hij laat een Nederlander naast mij liggen. Hij neemt de polsslag, meet de bloeddruk. Het is een Franse geneesheer. Ik mag als tolk optreden.
Even verder. Kijk op de foto -  is Clement aan het bekomen. Even de voeten uit de schoenen. Naast hem neemt Mario een hazenslaapje met het hoofd tussen de knieën. Ook nog net op de foto een franstalige dame, met de benen omhoog en de voeten op de stoel. Zij had het de zaterdag even lastig, maar nu is alles kits.
Nou kits ??? Dat Paris-Tubize een zware tocht is, was me wel verteld. En met wat ik nu weet, mag ik dat bevestigen.

19:57 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandel, tubize, roses noires

28-05-07

Grande Classique Internationale

11de deelnameIk ben net terug uit Tubize. Ik heb deelgenomen aan de Marche Paris-Tubize. Een voettocht van 292km. Veel gestapt, weinig geslapen. Dat ga ik nu doen.

Ik had rugnummer 30. Mijn indrukken van deze vierdaagse voettocht schrijf ik nog uit.

En er waren heel wat Wandelmeeërs, dus daar zullen vanaf 29 mei wel een reeks foto's uit de 4 etappes komen.

21:53 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wandel, tubize, roses noires

24-05-07

7 km of 50 km, wandelen doen we allemaal

aqariusDe omloop van Kluisbergen  is de favoriet voor velen die van een goede wandeling houden.. Het wandelgebied is verrukkelijk: Het Kluisbos, de Koppenberg, de Kwaremont zijn maar een paar namen die iedereen kent, en in de omloop zijn opgenomen.  Ik had nog nooit aan deze klassieker van formaat deelgenomen. Daar moest dus eens verandering in komen. Ik kon met Linda en Ronny meerijden, en zo waren we al ruim voor de start in Ruien. Aan de tafel van de voorinschrijvingen verliep alles vlot, evenals aan de tafel waar de anderen hun deelnemingskaart kunnen kopen.
Vele wandelaars komen binnen.  Zo vroeg in de ochtend zijn dat degenen die de 50 km willen lopen. Veel bekenden van gezicht en van naam. Nog even koffie drinken en naar het toilet gaan, en aan de start vormt zich al een samenscholing.  Om 7 uur mogen we vertrekken. We scheuren de startkaart los, geven die en duiken meteen het Kluisbos in.
Zo een tocht schuwt de smalle paadjes niet. Het is dan ook overheerlijk om uit te rusten op een van de goed verzorgde bevoorradingspunten.
middagpostWat voor mij een extra dimensie geeft aan de tocht is dat ik weer mensen leer kennen. Zo begon ik een gesprek met een sympathieke wandelaar. Het bleek Tonny De Crits te zijn. Die man is de onbetwistbare nummer 1 in de lijst van de electronische AKTIVIA wandelboekjes. Zo heeft hij nu ook een stem en een gezicht. En vertellen dat die man kan. Hij heeft zijn favoriete wandelingen, en binnen de wandelingen zijn favoriete trajecten.
Over favoriete stukjes gesproken:  Frans uit Terneuzen, zegt dat ze hier geen roltrappen geïnstalleerd hebben. En dat  we echt zelf moeten stappen. Waar het te moeilijk wordt heeft de organisatie overigens een touw gespannen. Zo hebben we houvast in de glibberige weg naar beneden.
Ik zie dat de fietsers het wel wat lastiger hebben dan wij. In hun beklimming van de Koppenberg hadden ze niet op al die wandelaars gerekend, en zien velen zich genoodzaakt om af te stappen.
Post12Als we met de 25 km samen zijn, stap ik met een kennis mee, die ik in het Zoniënwoud heb leren kennen. Hij zou ook aan de MESA willen deelnemen, en vraagt honderduit.
Bij aankomst in de hal, zitten Clement en Daniel er al. Linda en Ronny komen ook binnen. En nu ook weer komen mensen goede dag zeggen.
Zelf heb ik mensen gezien die mij achter het hoekje wonen. Die ga ik dan dag  zeggen. Zij hebben dit jaar het wandelen ontdekt en zijn hier gekomen om de 7 km af te leggen. Ook zij zijn voldaan en tevreden.
Maar ja, we kunnen niet te lang blijven zitten. We moeten ook nog naar huis.

09:41 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wandel, kluisbergen

Ontmoeting

Ronny Joost LindaNa een wandeling is het heerlijk nababbelen. Hier een foto genomen in de sporthal van Kluisbergen, toen de wandeling erop zat en Joost binnenkwam.
Op de foto links: Ronny van de Nacht van Vlaanderen.
Hij onderhoudt mee de website: http://www.nachtvanvlaanderentorhout.be/
In het midden zie je de super audaxer Joost. Die heeft de 200 km van Avelgem gestapt en had nog genoeg fut in de benen om ook de 50 km van Kluisbergen te stappen.
Joost zijn website is: http://wandelen.fantasie.be/
Rechts staat onze clubkampioene Linda. Vorig jaar haalde zij een bijzondere trofee: de gouden arend. De website van de wandelclub waarbij ik ben aangesloten is: http://users.belgacom.net/dekwartels/

07:35 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandel

21-05-07

Pelgrim zijn is een schelp vinden.

Als wandelaars te samen zijn wordt er dikwijls over de voettocht naar Santiago gepraat.
We hadden het er over zondag, in Kluisbergen.
Luc, de viking, is al op weg nu. Hij stapt en zijn familie begeleidt hem in een mobilhome. Hem kennende, kunnen we mooie foto's tegemoet zien.
Clement vertelde me van 3 Gentenaars, die onderweg zijn. Zij loggen op :
http://marcpierluc.blogspot.com/   Volg daar hun belevenissen.
Dany vertrekt in september 2007. Hij heeft verteld dat hij een gedetailleerd reisdagboek zal bij houden.
Zelf, wil ik in de zomer 2008 er naar heen trekken.
Clement heeft 2009 in zijn planning staan.
Compostela ----> De Vlamingen komen er aan. Dit jaar, volgend jaar, en het jaar er nadien.

22:24 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: wandel, santiago

Een wandelklassieker van formaat

Laatste rustGisteren hebben  ik en duizenden anderen deel genomen aan de omloop van Kluisbergen.
Ik weet nu waarom dit evenement zoveel volk trekt: een magnifiek parcours, een uitstekende bevoorrading en verzorging. De animatie en de sfeer zijn buiten het gewone.

Mijn indrukken schrijf ik nog uit.
En ongetwijfeld staan er al fotoreportages van medewandelaars op www.wandelmee.be

05:53 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kluisbergen, wandel

20-05-07

Naar het wandelevenement in Kluisbergen

Een topper voor veel wandelaars is de omloop van Kluisbergen. Straks trekken we daar met een aantal van hieruit naar toe.
We zullen niet alleen zijn. Het startbureau opent om 6 uur. De start van de klassieker van 50 km is om 7 uur.

http://www.wandelen.be/

04:54 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandel, kluisbergen