03-09-06

Lijsterbeswandeling

Het is zondag 3 september 2006, de tofste zondag van het jaar, moest het ten minste niet zo grijs zijn. Dus toch maar de poncho mee om naar het fiets- en wandelfeest in de Vlaamse rand rond  Brussel  te trekken.
In Gent Sint Pieters koop ik een gordelbiljet. Voor 10 € trein je naar een gordeltrefpunt, en  dat telt tevens als inschrijving.
Ik kies voor Zaventem. Ik wil dat dorpje en omgeving eens zien, want zoals zo velen, ken ik dit alleen van de luchthaven en de autosnelwegen er naar toe.
De trein naar Eupen heeft vandaag een extra-stop in Zaventem. Ik moet dus niet overstappen.
In het station  krijgen we bij de uitgang wat gadgets van de NMBS, waaronder een poncho. Ik zal die poncho later ook daadwerkelijk in gebruik zien. Zelf heb ik die ingepakt gelaten, en mijn rode poncho gebruikt. 
Aan de kerk van Zaventem, krijgen we in ruil voor de afscheurstrook van het treinbiljet, onze deelnemerskaart, en een rode armband. Die rode armband maakt duidelijk dat we bij de gordelaars behoren.
Ik kies voor de lijsterbeswandeling.  Het begint langs een soort park, en leidt ons onder de snelwegen  door.  De uitpijling is uiterst verzorgd. Degenen die daar voor gezorgd hebben verdienen een pluim. Het is hier een vrij dicht bewoond gebied, en een paar mensen zwaaien vanaf hun balkon naar de wandelaars. Vrij snel komen we aan een kontrole, aan de voet van een kerk in Sint Stevens Woluwe.  Een standbeeld van witloofboeren, doet mij vermoeden, dat hier, vooraleer het zo dicht bewoond was, de streek van het witloof was. En de paarse pijlen leiden ons nu door landbouwgebied. Holle wegen, en weinig heuvelend. We steken de Everse steenweg over. Ik zie op een thermometer dat het 20 ° C is. We gaan nu door een woonwijk naar Kraainem, en hebben de kontrole in een centrum, dat “De Lijsterbes” noemt. Er is nu 7 km gestapt. De 14 gaat hier naar rechts en wij gaan naar links.
Ons parcours loopt nu een eindje gelijk met de 100 km fietsers op. Maar waar de fietsers op brede wegen blijven, hebben de wandelaars  leuke doorsteekjes. Bij de volgende rust, hangt een grote landkaart, en ik zie dat we hier in Wezembeek-Oppem zijn. Dan gaan we weer richting Zaventem terug. We stappen langs zachte met gras begroeide wegen, door een geweldig rustige omgeving. Dan komen we aan een woonwijk in  Sterrenbeek. De vele vliegtuigen hoor ik wel, maar zie ik bijna niet. De wolken zijn zo laag dat ik die grote toestellen bijna onmiddellijk uit het oog verlies. Ondertussen hebben we weer landelijke stukken.  Verharde grintwegen. brengen ons weer naar het parcours van de fietsers. De 14 km wandelaars sluiten zich ook weer aan, en gezamenlijk steken we de snelweg over.  De 7 km komt nu ook bij ons. Het einde van de wandeling nadert. Maar de parcoursbouwer weet ons nog te verrassen, hij stuurt de 21 nog voor het einde een andere richting in. Via een iets langere weg, komen we toch aan de aankomst. En daar kan ik mijn medaille in ontvangst nemen.
Iedereen gelijk trouwens, die kleine mannen die de 7 km gestapt hebben krijgen de medaille ook.

20:55 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2) | Tags: wandel, zaventem

Commentaren

Leuke foto's Zal ik voor volgend jaar ook eens overwegen, om hieraan deel te nemen. Lijkt mij een gezellig sfeertje ginder rond Brussel, met of zonder zon!

Gepost door: Caroline | 03-09-06

BEDANKT Hallo,
hier een berichtje van de parcoursbouwer waarvan sprake :-) Echt bedankt aan allen die zoveel lof hadden over het parcours; Het is dit jaar echt een helse opgave geweest om een deftig en veilig parcours in elkaar te boksen, zeker door de hevige regenbuien van afgelopen wegen was het een hele opdracht. Ik denk dan ook dat ik me niet slecht van deze taak heb gekweten. Het is zeker leuk voor de vele organisatoren en - vrijwillige - medewerkers als mensen zo'n goede kritieken hebben. Meestal horen we enkel de slechte commentaren (laten we niet echt aan ons hart komen natuurlijk - tenzij gerechtvaardigd, en dan doen we er ook werkelijk iets aan). Inderdaad : iedereen gelijk : zowel de 100 km fietser die alle weken gaat trainen als de kindjes die voor de eerste keer 7 km onder hun voetzolen gelegd krijgen ... het is een inspanning voor iedereen, en deze wordt op een plezierige manier beloond. Nu volgt voor ons nog een bespreking (wat kon beter, wat was goed, ;..) en dan beginnen we weer van voor af aan, vol goede moed, aan de editie van volgend jaar ! Hopelijk zie ik jullie dan ginder ook terug ???
groetjes,
Thierry (coördinatie en wandelparcours Zaventem)

Gepost door: Thierry | 04-09-06

De commentaren zijn gesloten.