27-06-04

Zelzate en haar Canisvliettochten

Ik ben op tijd terug uit vakantie om de Canisvliettochten mee te maken. Ik heb er persoonlijks iets mee, want mijn eerste wandeling die door een wandelclub georganiseerd was een Canisvliettocht. Een Kwartel had me uitgenodigd om eens mee te stappen. We schrijven dan 2002. Sindsdien heb ik er de smaak van te pakken. En heb ik me aan gesloten bij de Kwartels. Nadien is ook mijn vrouw lid geworden.
Maar genoeg over het verleden. Een beetje reklame maken voor de toekomst.
Op zondag 25 juli 2004 gaan de veertiende Canisvliettochten door. Vertrek vanuit Zelzate.
Inlichtingen op:
http://users.belgacom.net/dekwartels/zelzate.html
Even een opmerking voor de mensen die vanuit het westen met de fiets komen.
Er zijn werkzaamheden aan de brug van Zelzate.
Je kan dus niet over de brug maar je moet de veerpont gebruiken. 
Mietje Stroel blijft overigens zitten, en wandelt niet mee op deze grensoverschrijdende tocht.

10:07 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2)

Een leven zonder internet.

Is het nog mogelijk te leven zonder internet? Niet bloggen, niet chatten, niet surfen.
Terug in de tijd zonder PC op vakantie. Mijn mobieltje neem ik overigens wel mee.
Begin juli vertrekken we.
Het gaat jullie ondertussen goed en tot later in de maand.
 

09:19 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2)

26-06-04

De Kwartels wandelen door de bossen van Wachtebeke.

Zo vroeg in de ochtend. Het is nog niet eens zeven uur. Er is al volk in het cultureel centrum van Wachtebeke. Er wordt gewandeld. We vullen de inschrijvingskaart in. Ik zie trouwens dat veel mensen de kaart niet invullen, maar er een sticker met hun gegevens op plakken. Service van hun wandelclub. Laat me volledigheidshalve even vermelden dat het zaterdag 26 juni 2004 is, en dat de boswandeling een organisatie is van wandelclub “De Kwartels” in samenwerking met het gemeentelijk feestcomité van Wachtebeke. Zo vroeg in de ochtend is het natuurlijk niet moeilijk om het langste trajekt te kiezen. Tijd genoeg. In de langere trajekten zit het Heidebos, hoofddoel van mijn wandeling.
We worden de dorpskern uitgeleid langs een mooie vaart, terwijl de zon haar best doet om door te breken. Langs een gemaal komen we aan de Moervaart. We steken de Overledebrug over en volgen de vaart, met af en toe een omweg langs akkers en bosjes. Op Kalve hebben we onze eerste rust in de kantine van een atleliekclub. Dan volgen we de Peene richting Moerbeke, terwijl we het Heidebos links van ons zien liggen. De parkoersuitzetter is een meester in het opbouwen van spanning. Hij weet het moment supreme uit te stellen. Maar hij stelt ons niet langer op de proef, en laat ons een akkerweg afslaan naar links. Nu zien we het bos dichterbij komen. En toch moeten we nog even geduld hebben. We trekken eerst
nog door akkers. Uiteindelijk heeft hij de spanning zo hoog opgevoerd, en kan hij ons met gerust hart het bos insturen. De spoorweg over en het bos in.  Vrij kort daarop krijgen we een splitsing: met hond rechtdoor, zonder hond rechtsaf een natuurpunt in.
Dit is nu waarlijk een hoogtepunt. Het licht speelt door de boomtoppen een spel met de schaduwen. En het lichtspel wordt nog begeleid door een symfonie van vogels, die er ook weten van te genieten. Wij van de 30 splitsen nu van de 21 af en komen een gebied in, waar volgens het opschrift  Galloway runderen lopen. Ik probeer er een op de foto te krijgen, maar iedere keer als ik dichterbij kom gaat dat beest weer verder weg. Of ze toont haar achterste, en dat is nu ook weer niet fotogeniek. Nu ja, het is haar terrein niet het mijne. Ondertussen zitten we in de bossen achter Moerbeke. Voor de tweede rust worden we het bos uitgeleid, richting dorp. In café Welkom hebben  de tweede kontrole. Daarna trekken we weer het bos in. We stappen nu weer door het gebied. Het is bijna niet te geloven dat dit gebied in de vorige eeuw een vliegveld was. We zien het wel af en toe door de betonnen wegen, en markeringsstenen die we tegenkomen.
Dan volgen we de spoorweg, en in de Twinns zijn we al aan de derde rust toe. Na het voetbalveld hebben we weer een splitsing. Wij worden een kasseiweg opgestuurd. Het gaat richting Langelede, in het westen van Wachtebeke. Gelukkig is het droog, wat we worden over een veldweg gestuurd waarvan het gras niet gemaaid is. Het komt tot onze knieën. We volgen de Langelede, gaan onder de N49 door, en wandelen nu in het Kloosterbos. Het is een bos, dat veel te lijden heeft gehad van wildbouw aan caravans en chalets, maar zich nu herstelt. Na een lus komen we weer aan de vaart, waar nu onze laatste kontrole is in een bolderslokaal. Vandaar gaan we weer onder de N49 om nu de zuidelijke kant van het kloosterbos te verkennen. We zijn er niet de enige: een groep boksers oefent er in open lucht. Via de witte berg komen we weer aan de Langelede en nu trekken we er een laatste keer langs om weer naar de startplaats te gaan. Het is ondertussen twaalf uur, dus tijd om naar huis te gaan voor het middag eten.
En terwijl ik vertrek komen er nog steeds  wandelaars aan.
De website van De Kwartels staat op: http://users.belgacom.net/dekwartels/
Hetzelfde verslag, maar dan met foto's geïllustreerd staat op:
http://www.wandelmee.be/wandelboek/2004/juni/052.html
Bij WandelMee en bij http://www.wandelverslag.be staan er nog meer verslagen over deze wandeling.

16:08 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)

25-06-04

Ptagi is terug

Op mijn PC zit een programma: Sharpreader. Een druk op =refresh= en de RSS-feed van de verschillende webloggen wordt opgehaald.
Zo zag ik ineens dat Ptagi weer een berichtje gepost heeft.
Kijk zelf maar:
http://ptagi.skynetblogs.be/

21:18 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)

4-daagse van de IJzer

Hoi hoi, ik heb mijn startnummer voor de Vierdaagse van de IJzer binnengekregen.
De vierdaagse heeft een eigen site op het web: http://www.vierdaagse.be/
Mijn aanmelding verliep er vlot. Een email bevestigde de aanmelding. Nadien eveneens via netbanking het gevraagd bedrag overgemaakt.
Dan bleef alles een paar dagen stil. En nu, nog geen week later, krijg ik het berichtje U bent ingeschreven, met mijn startnummer. En tegelijkertijd is ook mijn logement toegewezen.
Omdat de Ijzer toch een eindje van mijn thuisgemeente ligt, heb ik immers een formule met logement gekozen.
Nu kan ik mij op 17 augustus aanmelden in het kamp waar ik dan de kontrole & maaltijdkaarten ontvang.
De vier dagen zijn:
- 18 augustus: Oostduinkerke
- 19 augustus: Poperinge
- 20 augustus: Diksmuide
- 21 augustus: Ieper
Het is telkens 32 kilometer.
Als ik het goed begrepen heb, kan je ook voor een dag meestappen.

20:47 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (4)

20-06-04

Stormvogels

De Stormvogels zijn een wandelclub uit Oostende. Op zondag 20 juni 2004 organiseerden zij hun vrienden tocht.
Plaats van bijeenkomst was 't Bosjoenk in de Zinnialaan. De startzaal is ruim en ook buiten staan tafels opgesteld. Er zijn drie wandellussen voorzien. Lus A is zo een drie kilometer door de bossen. Lus B in een dijk- en stadswandeling doorheen Oostende van 7 kilometer. Lus C brengt ons naar de buitenkant van Oostende en het landelijke Steene. Dit stuk is 15 kilometer. En ik besluit om dit stuk af te wandelen. We wandelen door de nieuwe stad van Oostende, dat is een woongebied met laagbouw en veel groen en komen dan aan sportvelden. Hier nemen we een joggingspad tussen bomen en struiken. De Schorre noemt dit gebied. Ik zie trouwens dat we voor een gedeelte het trajekt van de Nacht van Vlaanderen volgen. vlakbij aartslelijke, maar blijkbaar niet te verwijderen bunkers is een bolderslokaal. Daar is de kontrolepost. Het volgende stuk leidt ons nu langs plassen en geboortebossen. Het geboortebos van 2003  zien we nog bijna niet, maar dat van 1999 is toch al manshoog. En rechts van ons is het veld blauw van bloeiend vlas. Nadien wandelen door akkers, tarwe langs de ene kant, bieten langs de andere kant. Het blauwe vlas komen we ook nog geregeld tegen. Dan komen we weer aan kreken en plassen. De geuzen hadden het land onder water gezet om Oostende te verdedigen tegen de Spaansen. En in de vorige eeuw heeft de Duitse bezetter er antitank grachten gegraven. De oude spoorwegberm van de trein die tussen Torhout en Oostende reed begrenst onze horizon. Even vertellen dat het landschap met de erop staande bouwwerken een beschermd landschap is. De tweede rust is weer in het bolderslokaal. Vandaar trekken we nu door het stemmige dorpje weer terug naar de startplaats. Daar is het nu tijd om te eten. De club verschaft frietjes, met kip of met een gevulde tomaat. Lekker. Na de maaltijd doe ik nog even de sight seeing wandeling door Oostende, de lus B. Op de dijk was de temperatuur 16 °. Oostende heeft veel dat de moeite waard om eens allemaal te zien, maar daarover kan www.oostende.be beter vertellen dan ik.
Dit verslag, met eronder foto's toegevoegd staat op:
http://www.wandelmee.be/wandelboek/2004/juni/042.html
De website van De Stormvogels is: http://www.stormvogels.be/

19:21 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2)

Slow walker

Voor degenen die van citaten houden:

I'm a slow walker, but I never walk back.
--Abraham Lincoln (1809-1865)

Het citaat heb ik uit:

http://godessanxiety.skynetblogs.be/


17:50 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)