31-01-04

Een pluim voor de vrijwilligers

's Morgens vertrekken we op een wandeling. We vinden onderweg de marspijlen die ons naar de startplaats brengen. Daar staan dan de inrichters klaar om ons op te vangen. De wandelingen zelf zijn volledig uitgepijld, en ongeveen om het uur wandelen zijn rustposten voorzien.

Een woord van dank voor al de mensen die zich inzetten is zeker op zijn plaats. Het organiseren, het uitzetten van het parcours, de bevoorrading, de rustpunten vragen de inzet van velen. Zij verdienen zeker een pluim. En dat zeker omdat ze nooit op voorhand weten hoeveel volk er zal zijn. Naar gelang de weersomstandigheden kan dat enorm verschillen.


10:41 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)

Vele kilometers

We hebben wandelaars van alle soorten.
Voor sommige mensen is het pas de moeite bij 40 km of meer.
En als je kijkt op de site van Wandelmee.
http://www.wandelmee.be/lange_afstand/januari_2004.html
hebben ze heel wat marsen te doen.
De webmaster heeft die bladzijden op verzoek aangemaakt. En kijkt ook buiten het Vlaamse Gewest. De Nederlanden en Wallonië zijn ook goed vertegenwoordigd.

08:37 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)

26-01-04

Oosteeklo 1 februari 2004

Mijn eigenste wandelclub, De Kwartels, organiseert haar eerste tocht in 2004 op zondag 1 februari.
Voor de 20ste keer al trekken ze rond Oosteeklo.
Meer info op de bladzijde van De Kwartels
http://users.belgacom.net/dekwartels/oosteeklo.html
De wandelclub heeft ondertussen haar eerste kwartelbode van 2004 verspreid, en ik sluit me bij de goede voornemens aan:
Ik ga in 2004 een goede Kwartel zijn.

09:04 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (5)

25-01-04

Don Bosco gooit de benen buiten.

Don Bosco van Zwijnaarde en de Buitenbeentjes van Landegem, hadden het allemaal mee op zondag 25 januari 2004. Voor de 17de keer gingen de Don Bosco tochten door. Zo een samenwerking tussen de projektwerking van een school en de mogelijkheden van een wandelvereniging, heeft voor ons - wandelaars - onmiskenbaar zijn voordelen: een ruime gelegenheid met een grote parking om als vertrek- en eindplaats te fungeren.
Na de inschrijving ging de route eerst langs de ringvaart om nadien wat te zigzaggen in Nederzwijnaarde. Daar was de eerste kontrolepost. Voor mij was het nog een beetje te kort om te rusten, dus gelijk doorstappen. Dan kwam het mooie van de tocht. Via de Hondelee verlieten we in de Zwartekobenstraat de woonwijken om de Scheldemeersen te bewandelen. Daarna hadden we een tamelijk recht stuk langs de gekanaliseerde Schelde. Dat stuk deelden we met veel wielertoeristen die op deze zondagochtend ook de buitenlucht hadden opgezocht.
Wij sloegen dan rechtsaf om via voormalige Schelde-armen en de Blijpoel Zevergem te bereiken. Daar was dan de tweede rust, en voor mensen als ik - die voor de 22 km gekozen hadden - zou het ook de derde rust zijn. Dat trajekt tussen de 2de en de 3de kontrole was het mooiste van de wandeling. Het was een trajekt van een zevental kilometer dat ons langs putten, poelen, meanders voerde. Soms was het inspannend, omdat stukken van de weg volledig uit modder bestonden. Maar op zo een moment, met de zon in de rug is het heerlijk. En de zon bleef schijnen. Ik had mijn trui in mijn rugzak gestoken. In het vierde deel van de wandeling viel het me ook op, dat veel andere wandelaars hun jas of trui rond hun middel geknoopt hadden, en hun mouwen al hadden opgestroopt. En dat in januari, zeg.
De zwarte els was kontent, want die droeg al op verschillende takken jonge katjes. En Gwy was ook verrukt, want met zo een wandeling kan de week niet meer stuk.
De URL van de school is/ http://www.dbz.be  En de URL van de wandelvereniging Buitenbeentjes is: http://home.tiscali.be/wsvbuitenbeentjes/

16:18 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

24-01-04

Ossen dartelen in de meersen

De wintertocht van De Dartels ging door op zaterdag 24 januari 2004. De feestzaal van het Brouwershuis in Mariakerke(Gent) was onze startplaats. Vrijwel onmiddellijk doken we het natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen in. Het regende, dus ik heb de vogelrijke plassen vanonder de paraplu bewonderd. De wandeling leidde ons verder nog langs het kasteel ter Beken naar de eerste rustplaats, de café  "Schoonzicht" aan de Trekweg. Daar was de rust- en kontrole in de feestzaal ingericht. Van hieruit ging een tweede trajekt richting Vinderhoute, en aan de ringvaart bogen we weer af langs een landelijk trajekt. Kwestie van het landelijke in ons op te nemen, want het stond er vol met gele affiches voor bouwaanvragen. Het derde trajekt bracht ons langs de andere kant van de Brugse vaart, richting Wondelgem. Hier was het een conglomeraat van kastelen, grote villa's en meer normale woningen, met af en toe nog een stuk landbouwgrond er tussen. Ondertussen was het gelukkig opgehouden met regenen. Nadat we nog een derde keer in het Schoonzicht, verpoosd hadden, werd de wandeling afgerond door een mooie lus in het park van het kasteel van Claeys-Bouüaert. En ondertussen was de zon aan het schijnen.
De dartels hebben hun website op: http://home.tiscali.be/dartels/

15:22 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

18-01-04

De St-Bavotocht in Zingem

Op zondag 18 januari 2004, richtte de club "De Scheldestappers" haar 23ste St-Bavotocht in.
Het was heerlijk wandelweer. Altijd onder een zonnetje. Een plezier om door het landschap te dolen. De vertrekplaats was het clublokaal van de vereniging. Vandaar vertrokken we via smalle weggetjes. We mochten onderweg een prachtig kasteel bewonderen. Het domein van Axelwalle was voor de wandelaars toegankelijk.Dan trokken we de drukke N60 over in Mullem, vlakbij de Bekemolen. Rechts van ons waren dan bosjes en grote waterplassen. Links was het open veld. We sloegen dan richting Huise, waar me even mochten stijgen. Eens boven was de beloning formidabel. Een prachtig vergezicht opende zich voor onze ogen. Dan daalden we door de akkers naar Ouwegem. Daar was de eerste rust. Ik had voor de 21 km gekozen. Die wandeling bestond uit drie trajekten van ongeveer 7 km. Het tweede trajekt bestond hoofdzakelijk uit brede en verharde landbouwwegen en leidde ons naar Asper. Daar was dan de tweede rust. Vandaar trokken we naar Zingem. We zagen de houten windmolen, maar ons trajekt boog af naar meersen en ondergelopen weiden, die we vanaf de modderige paden konden bewonderen. Een beetje opletten waar je stapt, en echt de moeite van het bewandelen waard. De molen van Zingem kwam weer in zicht, en daarmee het einde van een mooie wandeling.

18:08 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2)

10-01-04

Stappen met de Voetjes

"De Voetjes" is een kleine gezellige wandelclub uit Gent, van aan de Brugse Poort. Met hen gaan wandelen betekent vrijwel altijd dat we door het natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen trekken. Dus op zaterdag 10 januari 2004 naar het kasteel Claeys-Bouüaert. De trolleybus reed eerst door een volkrijke buurt tot aan het eindpunt in Mariakerke. Ik koos voor de 15 km. Het eerste trajekt bracht ons naar Vinderhoute via het kasteel Ter Beken en een jachtgebied. Het tweede trajekt zigzagde door de Rijakker en de Campagne om zo langs de Vliegpleinkouter het natuurgebied in te trekken. Daar bij de knotwilgen voelt ook dezwarte els zich thuis. Heel wat eenden op de plassen. De moeite om even te blijven kijken.
Het was een mooie wandeling vrijwel de hele tijd onder een schraal zonnetje.

20:25 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)